Grdosija uplovila u Neum! Kruzer visok 51 metar prošao ispod Pelješkog mosta, građani revoltirani (VIDEO)

23.06.2022

07:09

0

Autor: J. S. J.

Brod je dugačak nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika

Grdosija uplovila u Neum! Kruzer visok 51 metar prošao ispod Pelješkog mosta, građani revoltirani (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

U Neum je rano jutros uplovio veliki kruzer sa više od hiljadu putnika, koji je ujedno i prvi koji je prošao ispod Pelješkog mosta. Riječ je o najvećem kruzeru koji je ikada uplovio u Neum.

To je izazvalo revolt meštana tog grada koji su se mirno okupili ističući na taj način svoj protest u vezi sa uplovljavanja brodova u neumski akvatorijum, piše "Klix.ba."

Oni upozoravaju da je Neum biser BiH i da se njegove vode moraju zaštititi, kao i da se luka ne koristiti u komercijalne svrhe jer će takvo nešto rezultirati samo štetom.

Građanima se pridružio i opštinski načelnik Dragan Jurković.

Inače, reč je o brodu "Bolette" na kružnom putovanju od Bahama, koji je dugačak nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika i ploviti brzinom od 25 čvorova.

Air Draft ili visina od vode do najviše tačke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara, te su prolazak kruzera čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić, ispod mosta s puno pažnje pratili piloti koji su u tom trenutku bili na velebnom mostu.

Ploveći hotel se oko sedam sati usidrio u Neum. Tu će biti narednih 14 sati jer će prema planu isploviti iz jedinog bh. grada na moru večeras u 21:00 sati.

U tom periodu za više stotina putnika s broda je, kako saznaje Klix.ba, dogovoren turistički izlet kroz Bosnu i Hercegovinu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike