Tri konja uginula na rukama zaposlenih u splitskom zoo-vrtu: Sumnjaju da su otrovani - nude nagradu od 1.300 evra za informaciju!

06.06.2022

07:02

0

Kod konja je prvobitno primećeno čudno ponašanje u vidu nekontrolisanih pokreta nogu i glave

Tri konja uginula na rukama zaposlenih u splitskom zoo-vrtu: Sumnjaju da su otrovani - nude nagradu od 1.300 evra za informaciju!
Konji - Copyright Pixabay

U zoološkom vrtu na Marjanu, pod još nerazjašnjenim okolnostima u subotu su uginula tri konja. Iz splitske policije za "Slobodnu Dalmaciju" potvrđeno je da ih je oko 18.45 nazvao radnik Zoološkog vrta koji je uočio da su konji uginuli. 

Na lice mesta su se uputili policijski službenici i veterinarska inspekcija kako bi se utvrdio tačan uzrok uginuća životinja.

Kako objašnjava Nedjeljko Ževrnja, direktor Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta u Splitu, kod konja je prvobitno primećeno čudno ponašanje u vidu nekontrolisanih pokreta nogu i glave.

- Ne možemo ništa sa sigurnošću da kažemo dok se istraga ne završi i dok ne dobijemo sve nalaze, ali prema našem mišljenju, ti nekontrolisani pokreti upućuju na to da je reč o otrovu – istakao je Ževrnja za "Slobodnu Dalmaciju". 

Nakon što su uginula dva ponija, zaposleni u zoo-vrtu pokušali su da spasu dalmatinkog bušaka.

- Dali su mu protivotrov, ali kada su videli da to ne pomaže, obavljeno je njegovo uspavljivanje, odnosno eutanazija - rekao je Ževrnja, a prenosi Dnevnik.hr.

Uzorci konja biće poslati na toksikološko veštačenje.

- Ukoliko nalazi pokažu da je reč o trovanju, policija će dalje postupati prema odredbama krivičnog dela 205. ubijanje i mučenje životinja - navode iz splitske policije.

Ako se potvrdi sumnja da je u pitanju trovanje, policija će podneti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinioca, kome preti i kazna zatvora do godinu dana.

Za nepoznatim počiniocem tragaju i zaposleni, a neki od njih nude i novčanu nagradu.

- Na rukama su mi jedan za drugim umrla dva konja, a dva sata posle toga morali smo uspavati i trećeg. Uveren sam da je u pitanju bio otrov vrhunske klase. Nudim nagradu od 1.300 evra onom ko mi može dati proverljiv trag do počinioca -  napisao je Hrvoje Cokarić, radnik u zoo-vrtu u Splitu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike