Slovenija ide korak napred! Novi premijer saradnike bira Galupovim testom

28.05.2022

14:49

0

Slovenija ide korak napred! Novi premijer saradnike bira Galupovim testom
profimedia-0684368337 - Copyright Profimedia

Za selekciju ljudi koji će preuzeti važne dužnosti novi slovenački premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom, pa su tako svi parlamentaci iz njegove stranke morali odgovoriti na 12 pitanja iz Galupovog testa kojim se u preduzećima meri angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Reč je o testu koji daje analizu vrednosti, čime se podsticu pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi, kazala je za ljubljansko "Delo" predsednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

I ona je kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu u testu odgovarala na pitanja iz Galupova testa Q12, od kojih je prvo ''Znate li šta se od vas očekuje na radnom mestu?''.

Galupovim testom Golob se koristio prilikom izbora svojih saradnika u vreme kad je pre ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku firmu GEN I.

Foto: Printskrin/Gallup.com
 

 

On je tek drugi slovenački predsednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namerava da prenese u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine izbora saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsednik Janez Drnovšek, koji je pre ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomist.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike