Crni bilans nesreće u Sloveniji: Broj žrtava eksplozije se popeo na šest (VIDEO)

13.05.2022

07:50

0

Uzrok ovog tragičnog događaja najverovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih

Crni bilans nesreće u Sloveniji: Broj žrtava eksplozije se popeo na šest (VIDEO)
16521077631082271_1642418803-cacakpozaretnokucafotorina16_ff - Copyright RINA

Broj poginulih u nesreći koja se u četvrtak dogodila u hemijskoj fabrici u slovenačkom Kočevju povećao se na šest, nakon što je u četvrtak uveče u ljubljanskom Kliničkom centru preminuo jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekotine. To je potvrdio direktor kompanije "Melamin" Srećko Štefanic.

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage, međutim, u preduzeću ocenjuju da je do nesreće došlo ljudskom greškom.

 

Uzrok ovog tragičnog događaja najverovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, rekao je Štefanic, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamene dve hemijske sirovine, prenela je Hina.

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u "Melaminu", firmi koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, kao i petoro radnika firme iz Ljubljane, koji su u prostoru gde je došlo do eksplozije hteli da poprave elektroinstalacije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike