Jeziv slučaj vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj: Davili dečaka konopcem na igralištu, jedva preživeo!?

10.05.2022

22:56

0

Ombudsmanka već dugo upozorava na sve veći problem vršnjačkog nasilja u ovoj državi

Jeziv slučaj vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj: Davili dečaka konopcem na igralištu, jedva preživeo!?
Foto: Pixabay

Uplašeni osmogodišnjak sa velikom masnicom oko vrata više se ne usuđuje da ide u školu nakon što su ga drugi dečaci povredili na školskom igralištu.

Majka je sve prijavila policiji i kaže da roditelji ostale dece pokušavaju da sve relativizuju. 

- Plače i budi se noću. Ne želi da vidi počinioce. Inače je veoma komunikativan. Sada se oseća bezbedno samo kod kuće - kaže majka osmogodišnjeg dečaka. Vukli su moje dete konopcem koji su mu obavili oko vrata, mogli su da ga zadave jer nije mogao da se izbavi

Kaže da je sina ostavila na igralištu dok su drugi roditelji bili u blizini. Deca su se igrala, a onda se sve pretvorilo u nasilje. 

- Dva dečaka su ga vukla tim konopcem. Držao se za ogradu. Jedan je njegov vršnjak, drugi ima oko 10 godina. Očigledno je mom sinu rečeno da ide kući ako neće da se igra. 

Dan nakon incidenta otišla je u policiju i prijavila slučaj.

- Obaveštavamo vas da je 32-godišnjakinja 3. maja 2022. godine u službenim prostorijama podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo telesna povreda na štetu maloletnog deteta i uviđaj je još u toku. U ovom trenutku ne možemo da iznosimo nikakve činjenice - odgovoreno je portalu "Dnevnik.hr".

Majka povređenog dečaka kaže da je uznemirena što se događaj prikazuje kao dečja igra. 

- Niko nam se nije izvinio, zapravo, roditelji oba nasilnika su išli u školu, pokušavali da sve prikažu kao dečju igru i relativizuju nasilje i povredu - rekla je besna majka. 

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam