Prevrnula se jedrilica sa pet članova posade: Dve osobe ostale zarobljene u trupu, u spasavanje se uključil i ronioci

07.05.2022

12:45

0

Svi su prevezeni u Pulu gde će im biti pružena medicinska pomoć

Prevrnula se jedrilica sa pet članova posade: Dve osobe ostale zarobljene u trupu, u spasavanje se uključil i ronioci
seascape-g5218e7e6d_1920 - Copyright Pixabay

Pet članova posade spašeno je danas s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.


Dojava o prevrnutoj jedrilici "Kanarino Furiozo" primljena je rano jutros izvestili su iz Nacionalne centrale za uskladivanje traganja i spašavanja na moru MRC C Rijeka.

Uz MRC C Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalska straža Hrvatske i obližnji brod malteške zastave "Tzarević“.

Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dve ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja, prenela je Hina.

Trojac iz mora spašen je privremenim smeštanjem u spasilacki čamac broda „Tzarević“, dok su dve osobe, koje su bile u „vazdušnom džepu“ trupa prevrnute jedrilice, spašene zahvaljujuci roniocu.

Potom je svih pet osoba prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalske straže RH, izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoci, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike