Bira se nova vlada Crne Gore: U toku je sednica na Cetinju

28.04.2022

10:52

0

Poslanici Demokratskog fronta su najavili da neće prisustvovati današnjem zasedanju

Bira se nova vlada Crne Gore: U toku je sednica na Cetinju
sednica cetinje - Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Na Cetinju se danas održava sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova manjinska vlada, koju je predložio mandatar Dritan Abazović.

Predloženo je da nova Vlada ima 18 resora, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja.

Poslanici Demokratskog fronta su najavili da neće prisustvovati današnjem zasedanju, jer predloženu vladu smatraju nelegitimnom, ali i zbog nedavnog kamenovanja autobusa u kojem su bila deca iz Nikšića, samo zato što su pevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.

Rekao je da pesme o Kosovu, Obiliću i Petrovićima nisu razlog za kamenovanje, posebno ne na Cetinju.

- Cetinje nije prestonica u čast šanera iz 1980. i narko-dilera iz 1990. i 2000. već zbog Petrovića i njihovog odnosa prema Obiliću i prema Kosovu. Dakle, poštovana gospodo sa Cetinja, koja ste se osilili, toliko da znate - na Cetinju ne postoji slučajno Obilića poljana na kojoj je kralj Nikola pregledao svoje vojne jedinice pre slanja u borbu, a nazvao je tako kako bi ti ljudi kojima je Miloš Obilić bio simbol junaštva bili dodatno motivisani za bitku. A u rat su išli zbog Kosova - kazao je Radunović.

Poslanici DF-a, kako je dodao, zbog toga neće prisustvovati sednicama na Cetinju dok se poslenici vlasti prestonice ne ograde od, kako je kazao, fašističkih ispada, a tražiće i da se preispita odluka o dofinansiranju Cetinja iz državnog budžeta.

Očekuje da će nova vlast imati šta da kaže po ovom pitanju i da će počinilac biti uhapšen i osuđen.

Na pitanje da li to što neće prisustvovati sednici Skupštine na Cetinju znači da će i ubuduće bojkotovati parlament, on je odgovorio da će ići na ostale sednice.

- Ići ćemo na ostale sednice i to zato što znamo da će ova vlada, i na ovaj način izabrana, biti priznata od međunarodne zajednice i da će njena dela da proizvode konkretne neke stvari. Želimo da na svakom mestu budemo da kritikujemo ono što je za kritikovanje - rekao je Radunović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike