Crna Gora čeka pravdu: Ðukanović traži vraćanje Mandića u parlament!

27.04.2022

05:10

0

Andrija Mandić nije poslanik u parlamentu posle izbora 30. avgusta 2020., zato što je svoje prvo mesto na listi "Za budućnost Crne Gore" na tim izborima prepustio odlazećem premijeru Zdravku Krivokapiću

Crna Gora čeka pravdu: Ðukanović traži vraćanje Mandića u parlament!
Vlada CG - Copyright Printscreen / Youtube

Predsednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NSD), članice Demokratskog fronta, Milutin Ðukanović saopštio je danas da ni on, kao prvi naredni kandidat za poslanika, neće koristiti poslanički mandat, pre nego se u Skupštinu vrati predsednik ove stranke Andrija Mandić.

- Posle ostavki mojih kolega iz poslaničkog kluba DF-a, želim da obavestim javnost da ni ja, kao prvi naredni kandidat za poslanika, a ni drugi kandidati iz Nove srpske demokratije koji su na našoj poslaničkoj listi, nećemo koristiti poslanički mandat, pre nego se u Skupštinu vrati predsednik NSD Andrija Mandić - saopštio je Ðukanović.

Ðukanović smatra da je povratak Mandića “veoma važan za njihovu političku organizaciju iz razloga što osetljivi politički trenutak podrazumeva najbolje odgovore”.

- Smatram pravednim, posle pronevere istorijske pobede od Zdravka Krivokapića, da se u parlament mora vratiti politika koja je pobedila 30. avgusta. Najveći garant povratka politike doslednosti, odlučnosti i hrabrosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je aktivno uključenje u parlamentarnu borbu našeg predsednika stranke. Presudni momenti, poput ovog, zahtevaju, na prvom mestu, pošten politički i ljudski pristup - naveo je Ðukanović, preneo je podgorički portal CdM.

Andrija Mandić nije poslanik u parlamentu posle izbora 30. avgusta 2020., zato što je svoje prvo mesto na listi "Za budućnost Crne Gore" na tim izborima prepustio odlazećem premijeru Zdravku Krivokapiću.

Ustupajući mesto Krivokapiću, koji je u tom trenutku bio anonimnu profesor, Mandić se stavio na poslednje mesto na listi.

Krivokapić je, međutim, izneverio poverenje liste "Za budućnost Crne Gore", koja ga je lansirala i predložila za premijera nakon izborne pobede, kojom je s vlasti nakon 30 godina srušena DPS Mila Ðukanovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike