Dodik: Enormno mešanje stranih zemalja u pitanja BiH - ovo je borba za egzistenciju

14.04.2022

20:12

0

"Pozivamo narod da pažljivo prati ko se kako ponaša u ovom vremenu"

Dodik: Enormno mešanje stranih zemalja u pitanja BiH - ovo je borba za egzistenciju
cvijanovic _dodik_sastanak_04082021_0008 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Očigledno je enormno mešanje stranih zemalja u unutrašnja pitanja BiH, sto je samo dokaz da je ovo zemlja protektorat, rekao je predsednik SNSD Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

- Pozivamo narod da pažljivo prati ko se kako ponaša u ovom vremenu, jer ovo nije politička borba, ovo je borba za egzistenciju, poručio je Dodik.

Kao odgovorna koalicija smatramo se odgovornima da štitimo interese Republike Srpske", dodao je on, prenosi RTRS.

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog toga što koalicija koja čini vlast u Republici Srpskoj ostaje jedin dastvena u nastojanju da kreira najbolji mogući pristup za predstojeće izbore i naglasio da se priprema kao da će sutra biti održani izbori i da je na sastanku koalicije razgovarano kako pristupiti tom pitanju.

Cvijanović: Zašto silom umesto razgovora?

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da su pritisci na Republiku Srpsku i njene predstavnike stalni, uključujući i pritisak da se ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

"Stalni su pritisci na poslanike i rukovodstvo Narodne skupštine da se ne usvoji neki zakon, a zatim i na predsednika da ne potpiše ono što je NSRS usvojila", rekla je Cvijanović za RTRS.

Ona je dodala da je o svemu potrebno razgovarati, a ne da se pretnjama, pritiscima, sankcijama i silom pokušava zameniti dijalog.

Mi ćemo u koaliciji uvesti "vanredno stanje" što se tiče našeg angažovanja, kazao je Dodik i dodao da su uvereni da koalicija ima odgovornost za Republiku Srpsku i da može biti garant njene bezbednosti.

On je napomenuo da se te garancije ne vide na drugoj strani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike