Crna Gora proterala još četvoro ruskih diplomata: Imaju rok od sedam dana da napuste zemlju

07.04.2022

15:14

0

Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana o napuštanju teritorije naše države, uručena je danas ruskom ambasadoru

Crna Gora  proterala još četvoro ruskih diplomata: Imaju rok od sedam dana da napuste zemlju
crna gora rusija sankcije - Copyright Pixabay

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je još četvoro diplomata Ambasade Ruske Federacije u Podgorici personama non grata i oni imaju rok od sedam dana da napuste ovu zemlju.

- Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana o napuštanju teritorije naše države, uručena je danas ruskom ambasadoru. Ministarstvo je donelo pomenutu odluku na osnovu procene relevantnih bezbednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskih diplomata i člana 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, navodi se u saopštenju MVP.

Početkom marta Ministarstvo je na osnovu procene Agencije za nacionalnu bezbednost, za nepoželjnu osobu proglasilo diplomatu Viktora Antipina.

Do sada je protiv Rusije uvedeno ukupno više od 6.000 sankcija, izjavio je danas ruski premijer Mihail Mišustin.

Mišustin je, podnoseći ruskoj Dumi izveštaj o radu vlade, naveo da su sankcije koje su usledile ove godine neviđenih razmera i da je Rusiji uvedeno više ograničenja, nego bilo kojoj drugoj zemlji u istoriji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike