Hrvati šalju oružje u Ukrajinu! Plenković: Sve vredi 16,3 miliona evra!

28.02.2022

13:20

0

Među ostalim merama, hrvatski premijer najavio je i zabranu ruskim letovima u hrvatskom vazdušnom prostoru

Hrvati šalju oružje u Ukrajinu! Plenković: Sve vredi 16,3 miliona evra!
andrej plenković (2) - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

 Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas u Zagrebu slanje zaštitne opreme i oružja Ukrajini, kao i podizanje stanja pripravnosti za prihvat izbeglica i obezbeđivanje snabdevanja gasom.


-Danas ćemo doneti odluku o slanju vojne pomoći Ukrajini, tu je zaštitna oprema i pešadijsko oružje u vrednosti od 124 miliona kuna (više od 16,3 miliona evra) - rekao je Plenković na sednici hrvatske vlade posvećenoj ukrajinskoj krizi, preneo je index.hr.

Među ostalim merama, hrvatski premijer najavio je i zabranu ruskim letovima u hrvatskom vazdušnom prostoru i pridruživanje Hrvatske odluci EU da se neke ruske banke isključe iz sistema SWIFT.

-Za Hrvatsku nema dileme, mi možemo biti samo na strani demokratske i suverene Ukrajine. Rusiju i ruski narod pozivamo da prekine ovaj suludi ratni pohod, da se vrate politici razuma i dijaloga -  dodao je Plenković.

Ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman je, nakon Plenkovića, govorio o hrvatskim državljanima u Ukrajini, kojih je, prema njegovim rečima, između 30 i 50 a da ih je pre početka vojne intervencije Rusije bilo 114.
 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike