Kakvo poniženje za Mila Đukanovića! Demokratski front rešio da ne odgovori na poziv predsednika

25.02.2022

13:09

0

Za DF su, ističu, neprihvatljivi pokušaji brzih, ishitrenih i polovičnih, ad hok, rešenja i formiranje neprincipijelnih političkih saveza koji nemaju uporište u rezultatima izbora od 30. avgusta 2020

Kakvo poniženje za Mila Đukanovića! Demokratski front rešio da ne odgovori na poziv predsednika
profimedia milo djukanovic -0636802145 - Copyright Profimedia

Lideri Demokratskog fronta nisu se danas odazvali pozivu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića na konsultacije o mandataru nove vlade.

Oni su u pismu Ðukanoviću poručili da će da brane izbornu volju ostvarenu 30. avgusta 2020. i pozvali predsednika države i DPS-a da ne pokušava da destabilizuje državu.

Kažu da za neodazivanje na konsultacija imaju više razloga, a kao prvi su naveli da formiranje nove vlade ima za cilj prekrajanje izborne voje građane, što bi, kako smatraju, takav politički inženjering, u ovim složenim političkim okolnostima, dodatno destabilizovao stanje u zemlji.

Za DF su, ističu, neprihvatljivi pokušaji brzih, ishitrenih i polovičnih, ad hok, rešenja i formiranje neprincipijelnih političkih saveza koji nemaju uporište u rezultatima izbora od 30. avgusta 2020.

- Zato ne želimo da, našim razgovorom sa Vama, dajemo bilo kakvu vrstu legitimnosti takvim procesima, kojima se grubo krši izborna volja građana - naveli su, između ostalog, iz DF-a u pismu Ðukanoviću.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike