Demokratski front optužen da ruši dogovor o formiranju vlade

10.11.2020

09:35 >> 09:32

0

Autor: A. B.

Neprijatan susret sa Mandićem i Kneževićem doveo je do ovakvog stava

Demokratski front optužen da ruši dogovor o formiranju vlade
Copyright Milan Knežević, Profimedia

Biznismen Miodrag Daka Davidović optužio je lidere Demokratskog fronta (DF) da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade. Poručio je da oni u tome neće uspeti jer mandatar Zdravko Krivokapić ima podršku crnogorskog naroda.

Davidović je na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

– Hteo sam da profesori, ugledni ljudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nisu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate – rekao je Davidović.

Mandić: Besni rat u Crnoj Gori; Mi sigurno nećemo izneveriti narodnu volju!

On je dodao da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“, ili da je sastavljala listu.

Tvrdi da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga. Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobede nad DPS-om, na meti jer neće da bude poslušnik.

– Zdravko Krivokapić je častan čovek. Nije krpa, nego čovek sa dignitetom i neće da bude ni u čijoj službi. Očito smeta takav, jer ta grupa ljudi želi da se dočepa fotelja – tvrdi Davidović.

On je rekao da je narod okrenuo leđa politici DPS-a i da nova vlada koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić ima većinsku podršku naroda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike