Krivokapić poručio: Nadam se da nema odlaganja sednice Skupštine

14.11.2020

13:36 >> 13:28

0

Autor: M. I.

Krivokapić je rekao da će u njegovoj vladi, ministri moći sami da izaberu saradnike

Krivokapić poručio: Nadam se da nema odlaganja sednice Skupštine
Copyright Youtube/Printscreen/ Sputnjik Srbija

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poručio je u pismu šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine da se nada da neće biti novog odlaganja sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će on predstaviti program i personalni sastav Vlade.

Kako prenosi Tanjug, Krivokapić je u pismu poručio da bi novo odlaganje bilo poigravanje sa strpljenjem građana koji su, kako je naveo, napokon dočekali dugo željenu slobodu.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su prethodno pismo Krivokapiću u kome traže da precizno izvrši raspodelu resora “po dubini”.

Krivokapić je, između ostalog, poručio da će u njegovoj vladi, ministri moći sami da izaberu saradnike.

Pročitajte još: Milan Knežević ima koronu

Poručio je i da kandidat za novu vladu mora da zadovolji nekoliko principa: da nije korumpiran, da nije ni na koji način povezan sa kriminalnim aktivnostima, te da ima neophodne reference.

“Obradovan sam vašim dopisom i spremnošću koju pokazujete da radimo svi zajedno na unapređenju ukupnog ambijenta u Crnoj Gori, a da li bi moglo drugačije da bude ako znamo da sam za mandat za sastav nove Vlade dobio potpise svih poslanika ovih koalicija”, istakao je Krivokapić u pismu šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine.

On je istovremeno izrazio zabrinutost time što je došlo do odlaganja zasedanja Skupštine Crne Gore na kome treba ustanoviti prvu demokratsku Vladu Crne Gore.

Ali ga, kako je dodao, još više zabrinjava činjenica da je dopisom ostavljena mogućnost ponovnog pomeranja, za šta ne želi, kako kaže, da misli da predstavlja ne samo neki pokušaj pritiska, već uz određene inpute i jednu dozu neozbiljnosti u pristupu.

Krivokapić je naglasio da visoko ceni njihovu opredeljenost da se raskine sa dosadašnjom praksom u Crnoj Gori i da se kroz buduće aktivnosti ne krši nijedan zakon u Crnoj Gori, pa ni Zakon o državnim službenicima i nameštenicima, za koji Krivokapić kaže da je saglasan da ga treba menjati.

– Delim vaše razmišljanje da ne bi bilo logično da na rukovodećim mestima ostanu ljudi koji su u znanju ili neznanju doprineli situaciji koju nam ostavlja odlazeći režim i siguran sam da u vašim koalicijama ima kvalitetnih kadrova koji bi te poslove mogli dostojno obavljati – poručio je Kirvokapić.

Pročitajte još: Krivokapić poručio: Tzv. crnogorske patriote iznose stotine miliona evra iz zemlje i kupuju nekretnine u Srbiji

On je naveo da time potvrđuj da program i ciljeve za koje su građani glasali, treba da iznesu pripadnici onih političkih struja koji su svojim delovanjem i požrtvovanjem stali iza njih, i dodao da se pristupom racionalizacije i posledične sistematizacije, otvara prostor za nova kadrovska rešenja.

– U ovom trenutku, s obzirom na nedostupnost neophodnih podataka, niesam u mogućnosti da posedujem informacije o tolikom broju kadrova niti imam preferirana rešenja – kazao je Krivokapić.

On je poručio da upravo iz tog razloga, a sa obzirom na političko iskustvo parlamentarne većine, očekuje da njihove strukture predlože izbor odgovarajućih kadrova.

Sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlade Crne Gore odložena je za 2. decembar, saopštio je ranije predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike