Neviđeni skandal u Kotoru: Član DPS, fubaler i karatista urinirali na crkvu Svetog Nikole, MPC žestoko reagovala

04.05.2021

21:52

0

Autor: M.Vu

Izvor: Tanjug

Skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i prostačko vređanje svešteničke supruge, koja je pokušala da to skrnavljenje spreči i zaustavi, najveću štetu je, kako poručuju iz MCP, nanelo samim počiniocima

Foto: Wikipedia

Mitropololija crnogorsko primorska (MCP) saopštila je danas, povodom skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru, da iako počnioci, bez ikakve sumnje, snose ličnu odgovornost, uključujući zakonsku, za svoje nečasno činjenje, oni su samo prirodna posledica agresivne i ekstremističke retorike koja se konstatno i nekažnjivo već decenijama širi protiv SPC u Crnoj Gori.

“Postoji čitav arsenal najogavnijih laži, etiketa i manipulacija o Crkvi koje pojedinci, razne organizacije i njihova medijska glasila gotovo svakodnevno ponavljaju. U tome naročito prednjače političke partije bivšeg režima i njihove satelitske organizacije, svi oni predvođeni predsednikom najjače od tih partija”, navodi se u saopštenju MCP.

Skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i prostačko vređanje svešteničke supruge, koja je pokušala da to skrnavljenje spreči i zaustavi, najveću štetu je, kako poručuju iz MCP, nanelo samim počiniocima.

”Crkva Svetog Nikole, a verovatno ni mnogo starija crkva Svetog Luke pored nje, u svojoj istoriji nisu zapamtili ovakav odnos. Prolazili su mimo nje mnogi nedobronamjerni ljudi, među kojima i nemali broj onih koji su došli kao vojnici neprijateljskih vojski, ali se niko nije usudio da učini išta slično, i to na Vaskrs, najsvečaniji dan te crkve”, navodi se u saopštenju Mitropolije

Iz MCP upozoravaju da je ”bezumlje u Crnoj Gori počelo da dobija svoje nezamislive oblike crkvofobije i srbofobije”, a oba ta vida su, kako dodaju, na najbrutalniji način iskazana u delima i rečima počinilaca ovog nedela.

Pixabay

”Javnosti su već poznati crnogorski elektronski i štampani mediji u privatnom vlasništvu koji se, nekad se čini, takmiče među sobom kako da što gore predstave Crkvu i smisle što ogavniju laž i manipulaciju, pod krinkom analitičkog komentara ili navodnih insajderskih saznanja”, navodi se u saopštenju.

Ono, međutim, što, kako napominju, svakako doprinosi stvaranju mržnje i netrpeljivosti prema Crkvi, a što se ne može opravdati nikakvom uređivačkom politikom je odnos Javnog servisa, ”koji služi kao podesan podijum za svakoga ko želi da pljuje po Crkvi, a u tom slučaju se i ne postavlja pitanje da li je govornik iz Crne Gore, kao što se to čini kad neko Crkvu podržava”.

“Ukoliko pojedinca decenijama svakog dana bombardujemo sa stotinama obmana i neistinama, proglašavajući pripadnike nekih od tih identiteta za izdajnike, ”ludački pokret”, okupatore (ovo je najluđe od svega – okupatorima nazivati ljude čiji su preci kosti ostavljali za slobodu ove zemlje) i one koji hoće da unište Crnu Goru za račun tuđih interesa, neminovno dovodimo do situacije u kojoj će neko da skrnavi bogomolje, psuje ovu ili onu majku a na kraju počne da se i fizički obračunava sa tim ”izdajnicima””, upozoravaju iz Mitropolije.

Pročitajte još:

Nakon prve promene vlasti u njenoj istoriji koja nije plod revolucije i/ili rata i okupacije, Crna Gora mora da obnovi lekcije o življenju u različitostima, ocenjuju, pored ostalog, u MCP.

Najmanje četiri osobe u noći između 2. i 3. maja su, kako su ranije javili podgorički mediji, urinirale su na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu u Kotoru i vređale na nacionalnoj osnovi suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića, nakon što ih je upozorila na nedolično ponašanje.

Iz Uprave policije su podogoričkim “Vijestima” nezvanično kazali da su uspeli da identifikuju tri osobe, od kojih su uzeli izjavu.

Nisu, kako dodaju “Vijesti”, ni potvrdili ni demantovali informacije tog lista ”da je među izgrednicima bio i odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) i vaterpolista Primorca Danilo Adžić”.

Izvor ”Vijesti” tvrdi da su u društvu vatrepoliste Danila Adžića (DPS) bili bivši fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Danijel Krivokapić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti