Ne smiruju se tenzije posle užasa u Kotoru, MCP ponovo reagovala: “Svakodnevno prozivanje kome smo to naklonjeni”

05.05.2021

10:15

0

Autor: A. B.

Pixabay

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je danas da smatra neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema “kome je naklonjena”, “kome je odala priznanje”, a kome “nije”.

Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i njihovo prikazivanja, MCP podseća da su vrata Crkve, kao i uvek do sada, otvorena za sve dobronamerne goste, vernike i poštovaoce.

Ali nakon prošlogodišnjih zbivanja u zemlji, kako se ističe, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala, a nekom uskraćivala – kada se radi o takmičenju između stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja.

Naše očinsko gostoljublje činimo prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija – i to uvek sa verom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja, navela je MCP.

Isto tako, kako se kaže, smatramo neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema “kome je ona naklonjena”, “kome je odala priznanje”, a kome ”nije”.

– Bog vidi, narod zna da ceni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi veroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet – istakla je MCP.

Pročitajte još:

– Onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i građanskog razumevanja projavljenih na litijama, treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i lepšu budućnost – zaključila je u saopštenju Mitropolija crnogorsko-primorska.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti