Zbogom poštovani ambasadore, dragi prijatelju i veliki Srbine: Ministri se opraštaju od Lazanskog!

04.08.2021

10:38

0

Autor: J.B.O.

Miroslav Lazanski noćas je iznenada preminuo u Beogradu, u 71. godini

Zbogom poštovani ambasadore, dragi prijatelju i veliki Srbine: Ministri se opraštaju od Lazanskog!
Copyright Printscreen/Youtube, Novo jutro

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je porodici i srpskom narodu najdublje saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog. Izrazi saučešća stižu i od čelnih ljudi drugih kabineta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković oprostio se od ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, koji je noćas preminuo u Beogradu.

Pročitajte još:

– Zbogom poštovani ambasadore, dragi prijatelju i veliki Srbine – napisao je Selaković na Instagramu.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski iznenada preminuo i navelo da saučestvuje u bolu njegove porodice, prijatelja i kolega.

– Pamtićemo ga kao velikog rodoljuba, izvrsnog pisca, novinara, eminentnog vojnopolitičkog komentatora, koji je voleo svoju zemlju i sa ponosom je predstavljao širom sveta. Ostaće upamćene njegova predanost, posvećenost i zalaganje kao ambasadora naše zemlje, kao i brojne aktivnosti usmerene na dodatno unapređenje saradnje i prijateljstva Srbije i Rusije – saopštilo je Ministarstvo.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog povodom njegove iznenadne smrti.

– Sa velikom tugom sam primila vest o iznenadnoj smrti Miroslava Lazanskog. Izgubili smo izuzetnog novinara, publicistu i vojnopolitičkog komentatora. Ostaće upamćen ne samo kao vrsni izveštač i novinar, već i svestrana ličnost. Njegov patriotski duh i ljubav prema Srbiji bili su vidljivi na svakom koraku – navela je Gojković u saučešću.

Komemoracija i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

Da podsetimo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski noćas je iznenada preminuo u Beogradu, u 71. godini.

Pročitajte još:

Lazanski je preminuo od srčanog udara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike