Vreme je da Krivokapić odluči: Ozbiljna politika i odgovornost, ili stalne drame i nesigurnost

11.09.2021

08:03 >> 09:18

0

Autor: I.Pavlović

Političar od poverenja građana ili zbunjeni starac?

Vreme je da Krivokapić odluči: Ozbiljna politika i odgovornost, ili stalne drame i nesigurnost
Copyright Zdravko Krivokapić AP Photo/Lisa Leutner

Crnogorski mediji objavili su sinoć da je porodica Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, odlučila da napusti Srbiju zbog navodnog incidenta sa srpskom policijom koji se sinoć dogodio u Beogradu.

Iz MUP-a Srbije, međutim, stigla je informacija da je “policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”.

Pročitajte još:

Ovo je poslednji u nizu “dramtičnih momenata”, u najbližem okruženju premijera Crne Gore.

Sada se već postavlja pitanje da li je Krivokapić dorastao funkciji na kojoj se nalazi, jer se od stuapnja na funkciju Krivokapić u permanentom dramatičnom stanju.

Konstantno političko tumaranje Krivokapića i njegovog najbližeg okruženja, građane Crne Gore dovelo je do mišljenja da su na čelo Vlade umesto čoveka od poverenja dobili zbunjenog starca koji se često ne obuje dva puta u istoj pameti.

Krivokapić je tokom svečanosti, koja je u Podgorici održana povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, izviždan od okupljenih građana ispred Sabornog hrama. Ovo je samo još jedan pokazatelj toga šta narod misli o postupcima Krivokapića koji još nije potpisao temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i pored niza obećanja.

Većini građana Crne Gore i regiona politika Zdravka Krivokapića deluje nejasno i nedefinisano, a njegov lični nastup mlako i bez težine koja je neophodna za funkciju na kojoj se nalazi.

Krivokapić nije pokazao dovoljno rešenosti da se obračuna sa vandalskim grupama koje su instruisane od strane opozicijonog DPS-a, tokom priprema i za vreme nedavnog ustoličenja mitropolita Joanikija, te su usledila najave o rešenosti dela vladajuće koalicije da se Vlada promeni.

Krajnje je vreme da Krivokapić odliuči da li će se ponašati u skladu sa funkcijom, kao lider i čovek promena u Crnoj Gori ili kao matori izlapeli starac koji propušta istorijsku šansu da obezbedi normalan život građana.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike