Snažna poruka predsednika Vučića: "Nema slobode u podelama i nema napretka u svađama"

21.12.2021

17:12

0

Autor: 24sedam

Predsednik je juče i danas boravio u Tirani u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan

Snažna poruka predsednika Vučića: "Nema slobode u podelama i nema napretka u svađama"
vučić (8) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je snažnu poruku na instagram nalogu "avucic".

- Nema slobode u podelama i nema napretka u svađama. Nema cilja u izmaglici sukoba i nema rezultata bez međusobnog poštovanja, navodi se u najnovijoj poruci predsednika Srbije.

 

 

Vučić je tokom posete Tirani u sklopu inicijative Otvoreni Balkan istakao da po pitanju Kosova, Srbija, Severna Makedonija i Albanija imaju različita mišljenja ali da je u interesu sva tri naroda da se problemi prevaziđu.

- Naravno da Beograd i Priština imaju drugačije viđenje, ali to nije razlog da neko ne bude deo Otvorenog Balkana. Možemo mi da nazivamo administrativnim prelazima na Jarinju i Brnjaku između Kosova i centralne Srbije, vi možete da ih nazivate granicama između Kosova i Srbije, ili prema Preševskoj doloni kako vi kažete i centralne Srbije kako mi kažemo... Ali da pričamo o suštini. Da li bi bilo lakše i Albacima i Srbima da nema takvih linija i da ljudi mogu slobodno da prolaze, da nema zaustavljanja, maltretiranja, bezbroj problema koje jedini drugima pravimo? Je l bi bilo lakše? Mislim da bi. Mislim da ne postoji čovek ni u Prištini, ni u Beogradu ni u Tirani koji sa tim neće da se saglasi, rekao je Vučić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike