Vanredno obraćanje Vučića: Ko radi u Tirani ili Skoplju moći će da radi i u Beogradu

21.12.2021

13:32

0

Vučić je naglasio da su potpisani sporazumi važni i za privrednike i poljoprivrednike, ali i očuvanja mira i stabilnosti u regionu i ekonomskog razvoja

Vanredno obraćanje Vučića: Ko radi u Tirani ili Skoplju moći će da radi i u Beogradu
Vucic Tirana Tanjug printscreen novo - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Tirane nakon sastanka u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

On je naglasio da su potpisani sporazumi važni i za privrednike i poljoprivrednike, ali i očuvanja mira i stabilnosti u regionu i ekonomskog razvoja, te da primena dogovorenog počinje odmah. 

-Sada ko ima radnu dozvolu u Tirani, taj ima pravo da radi i u Srbiji i u Severnoj Makedoniji i obrnuto. Nama nedostaje mnogo radne snage, naglasio je Vučić.

On se zahvalio domaćinu Rami i Zaevu na sveukupnom radu na ovom vizionarskom projektu, te da se nada da će i oni koji budu na vlasti ubuduće nastaviti da razvija ovaj projekat.

Kada je reč o protestima koji su ga dočekali sinoć u Tirani, predsednik Srbije je rekao da je tim povodom premijer Edi Rama uputio dobre poruke, dve osobe su uhapšene. 

-Tako smo i mi reagovali. Država mora da reaguje i da to osudi. Uvek imate ekstremiste, ali država mora da bude odgovorna. Ne znam zašto nekome smeta nečija zastava. A protesti su rezultat sukoba unutarstranačkih sukoba Demokratske stranke, poručio je Vučić.

Kada je reč o istraživanjima koja je danas predstavio lider SSP Dragan Đilas, Vučić je poručio da je jedino legitimno istraživanje - izbori.

-Dođu ljudi na biračko mesto, zaokruže broj ispred imena ili liste i to istraživanje je jedino validno. Mi ćemo da se borimo. Mislim da bi bilo loše da prošlost pobedi. Ali, volju naroda ćemo uvek da poštujemo, rekao je Vučić.

Na pitanje o akciji u Štrpcu, Vučić se pita kako nigde ne nađu kriminalce, nego uvek među Srbima. 

-Govorili su da je sav kriminal na severu, kriminalci sa severa, kriminalni sever... Izgleda da su kriminalci i na jugu, u Štrpcu... Deset ih uhapsiše i sve kriminalci, pa kako nigde drugde ne nađu... Kurti je to radio i zbog Otvorenog Balkana, ali dobiću više podataka kada se vratim u Beograd. Obezbedićemo pravnu pomoć svim Srbima, poručio je predsednik Srbije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike