Stevan Dukić ignoriše i ministarku i novinare

16.11.2020

20:00 >> 22:20

0

Ministarka Zorana Mihajlović uputila direktoru javni poziv

Stevan Dukić ignoriše i ministarku i novinare
Copyright Ministarstvo rudarstva i energetike

Stevan Dukić, v.d. direktora preduzeća “Transportgas” nije se pojavio  na sastanku u Ministarstvu energetike i rudarstva, iako mu je ministarka Zorana Mihajlović uputila javni poziv.

Naime, kako Dukić nije došao ni na prvi sastanak na koji su bili pozvani direktori državnih preduzeća, a nije se odazivao ni na pozive telefonom, ministarka Mihajlović ga je javno pozvala na sastanak u ponedeljak ujutru. On, međutim, nije došao.

– Žao mi je što se direktor “Transportgasa” nije pojavio ni na jednom sastanku na koji je bio pozvan, jer je to bila prilika da se razjasne mnoge stvari u vezi s poslovanjem ovog preduzeća, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ministarstvo rudarstva i energetike

Ona je dodala da “Transportgas”, kao ćerka-firma “Srbijagasa”, nije uskladio poslovanje sa Zakonom o javnim preduzećima, niti je izvršio izbor direktora u skladu sa tim zakonom. Ona ga je optužila da štiti interese direktora “Srbijagasa” Dušana Bajatovića, a ne države i građana, te i da osim velike plate u “Transportgasu” prima još jednu platu veću od 5.000 evra u ćerki-kompaniji “Srbijagasa” – “Gastrans”.

Ministarka, međutim, nije najavila šta će biti njen sledeći potez, a odgovore na ove optužbe koje je iznela pokušali smo da dobijemo od Stevana Dukića, uputivši pitanja mejlom koji je javno dostupan na sajtu kompanije “Transportgas”.

On na njih, međutim, nije odgovorio.

Ostaje da sačekamo sledeći potez ministarke ili da Stevan Dukić odluči da izađe u javnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike