Beriša najavljuje proteste zbog posete Vučića Tirani: Nekadašnji predsednik i premijer Albanije protiv Otvorenog Balkana

17.12.2021

21:55

0

Beriša je ranije u albanskom parlamentu obećao da će se, ukoliko Vučić dođe u Albaniju zbog zajedničke inicijative sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, suočiti sa narodnim protestima

Beriša najavljuje proteste zbog posete Vučića Tirani: Nekadašnji predsednik i premijer Albanije protiv  Otvorenog Balkana
Salji Beriša - Copyright Printscreen/YouTube

Nekadašnji predsednik i premijer Albanije Salji Beriša najavio je da će 20. decembra biti održan nacionalni protest Albanaca, povodom najavljenog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu.

Beriša je rekao, prenose mediji u Prištini, da postoje dva glavna cilja protesta - protiv "Otvorenog Balkana" i protiv "otvorene krađe".

- Dvadesetog decembra je nacionalni protest Albanaca. Revolucija je u znaku protesta. Protest ima dva glavna cilja. Prvi, protiv ‘Otvorenog Balkana'. Drugi protiv otvorene krađe. Dvadesetog je nacija u protestu. Neprijateljski antialbanski scenario ‘Otvorenog Balkana' se završava. Upozorio sam da će biti nacionalnih protesta", rekao je Beriša.

Salji Beriša je ranije u albanskom parlamentu obećao da će se, ukoliko Vučić dođe u Albaniju zbog zajedničke inicijative sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, suočiti sa narodnim protestima.

U toku je borba za prevlast unutar Demokratske stranke između Beriše i Ljuljzima Baše koja preti da razori najsnažniju opozicionu partiju u Albaniji.

Prošlog maja, Beriši i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u SAD, zbog kako je naveo američki državni sekretar Entoni Blinken, "korupcije bivšeg predsednika Albanije koja je podrila demokratiju u toj zemlji".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike