Skandalozne odluke: Gent Cakaj predložen za počasnog građanina Bujanovca, smenjeni direktori Srbi

17.11.2020 | 13:16 >> 13:31

Autor: Isidora Kranjčević

Odobrenje treba da da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije

Copyright Youtube printscreen

Skupština opštine Bujanovac prihvatila je inicijativu 26 albanskih odbornika da ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj bude proglašen počasnim građaninom Bujanovca, prenosi TV Kljan Kosova.

“Njegova neuporediva podrška opštini Bujanovac i njenim građanima na raznim poljima i koegzistencija proevropskih vrednosti čine ga počasnim građaninom za čast i poštovanje maloj opštini koju su potpuno zaboravili svi koji su imali institucionalne obaveze da je podrže”, navodi se u inicijativi koju je pročitao predsednik Skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani.

Da bi odluka Skupštine opštine o proglašenju Cakaja za počasnog građanina Bujanovca bila ozvaničena, odobrenje treba da da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije, navodi Kosovo onlajn.

Bez ikakvog obrazloženja, na današnjoj sednici Skupštine opštine Bujanovac smenjena su jedina dva direktora iz srpske zajednice u ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava.

Direktorka Narodne biblioteke “14. novembar” Lidija Trajković smenjena je pre isteka mandata, a jedini argument je bio da je takvu odluku doneo Upravni odbor na sednici održanoj 13. novembra, istog dana kada je i zakazana sednica Skupštine opštine Bujanovac.

Za novog direktora je postavljen Enver Džemailji iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), na čijem je čelu poslanik Šaip Kamberij.

Smenjen je i Zoran Spasić sa mesta direktora Sportskog centra “Mladost”, takođe bez obrazloženja, a, kako je rečeno, na osnovu odluke Upravnog odbora koji je zasedao 13. novembra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug/24sedam