Dačić na "The Economist: Svet u 2022": Za kontinuitet politike rasta standarda i investicija

14.12.2021

10:44

0

Konferencija se održava u srpskom parlamentu, u organizaciji "Color Media Communications"

Dačić na "The Economist: Svet u 2022": Za kontinuitet politike rasta standarda i investicija
Tan2021-12-14_103738966_0 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ako smo u pandemijskim godinama uspeli da uvećamo stopu privrednog rasta i podstaknemo strane investicije i ulaganja u infatsrukturu, onda je očigledno kako će izgledati naredna godina, u kojoj će, verujem biti na izdisaju, poručio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.


"Srbija je i tada imala, i sada ima, snažan i najbolji mogući odgovor na krizu kovida 19 i kada je reč o zdarvstvenoj zaštiti stanovništva, a naročito u pogledu zaštite ekonomije. Ove godine je još je ubedljivija u tom domenu, a pre svega po investicijama", rekao je Dačić otvarajući konferenciju "Svet u 2022" u organizaciji londonskog časopisa "Ekonomist".
TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 


On je naveo da će budžet, koji je parlament usvojio, obezbediti naredne godine rast standarda stanovništva, ali i nastavak velikih investicija u infrastrukturu.

"To su rezultati politike tima koji predvodi predsednik Aleksandar Vučić i koji je interes zemlje i građana stavio na prvo mesto", rekao je Dačić.

On je izrazio očekivanje da će referendum o promeni Ustava biti uspešan i uz veliku izlaznost građana, što će obezbediti unapređenje pravosudnog sistema Srbije.

Dodao je da je podrška za promene Ustava dobijena od stručne domaće javnosti i Venecijanske komisije.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

"Očekuju nas izbori na nekoliko nivoa, uz primenu demokratskih standarda i svih dogovora postignutih tokom međustranačkog dijaloga. Od buduće vlade očekujem kontinuitet politike rasta životnog standarda i ulaganja, a na inostranom planu zaštitu interesa Srbije, pre sbvega u vezi sa KiM“, rekao je Dačić.

Kako će izgledati svetski poredak u 2022, koji će biti izazovi u novoj godini, a kako će se razvijati privreda posle pandemije, teme su konferencije "The Economist: Svet u 2022", koja se održava danas u srpskom parlamentu, u organizaciji "Color Media Communications".

Na konferenciji će biti sumirani zaključci o političkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije u tekućoj godini i otvaraju pitanja od značaja za narednu godinu.

Na konferenciji učestvuju predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora i poslovnih udruženja, vodećih privrednika iz Srbije, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog miljea.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike