Predsednik obilazi jug Srbije: Neko se ponosi prugom, bolnicama, a neko se ponosi batinašima (FOTO /VIDEO)

10.12.2021

17:14

0

Autor: 24sedam

Predsednik Vučić obilazi Nišavski okrug kako bi razgovarao o daljem razvoju juga Srbije

Predsednik obilazi jug Srbije: Neko se ponosi prugom, bolnicama, a neko se ponosi batinašima (FOTO /VIDEO)
vucic nis kzs print (7) - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru boravka u Nišavskom okrugu, sastao se sa predsednicima svih opština tog okruga.

Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvuju i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Obraćanje medijima 

- Četiri miliona evra biće uplaćeno za grad Niš za vraćanje dugova. Mi nismo zadovoljni stopom zaposlenosti, ali dobro je što ima dosta otvorenih fabrika i što se popravlja situacija iz dana u dan. Večeras ću obići i fabriku "Jumis", srpske proizvođače i privrednike dakle, rekao je predsednik Vučić.

- Velike projekte imaćemo na području Niša, rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i izgradnju stadiona "Čair".

- Sve u okolini Čaira, skočiće cena kvadrata puta dva, to će biti fantastična stvar. Fudbalska lepotica na kom će se igrati najveće i najvažnije utakmice. Ono što je za nas važno i što je ključni projekat, to su problemi sa vodosnabdevanjem, u selima udaljenijim nemamo čak ni pravu mrežu,  rekao je predsednik.

Predsednik je najavio i važne sastanke u Nišu sa vojskom Srbije.

- U godini koja je pred nama imaćemo velike projekte ne teritoriji Nišavskog okruga. Pored auto-puta Niš-Pločnik, radićemo i železničku infrastrukturu. U martu krećemo sa prvom sekcijom između Stalaća i Đunisa, izgradnja brze pruge Beograd-Niš. Idemo u rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad koja treba da se završi do decembra 2024. godine. Razgovarali smo i o putnoj infrastrukturi i tu će biti velika ulaganja, istakao je predsednik. 

Vučić je najavio i sastanke sa kompletnom namenskom industrijom. 

Predsednik je istakao da nije video poster na hotelu "Ambasador", ali da ne razume histeriju koja je oko toga stvorena. 

- Nemam potrebu za plakatima, ne znam ni ko je vlasnik hotela Ambasador. Zar neko ne sme da pokaže poštovanje za šefa države, ne znam odakle tolika histerija u vezi hotela. Niš je dobio veću pomoć od Novog Sada, jer je budžet Novog Sada 300 miliona evra, a Niš 100. Naš zadatak je da privučemo što više investitore. Politički protivnici ne razumenju, meni nisu potrebne slike, potrebne su mi slike bolnica. Zamislite kako bi izgledao Niš da nismo izgradili najmodernij klinički centar. Koliko puteva radimo, to smo sve mi zajedno izgradili.

Podseća da je u poslednjih nekoliko godina u gradu na Nišavi izgrađen Klinički centar, ali i na to koliko je autoputeva izgrađeno i koliko se gradi.

Apostrofirao je puteve kroz Grdeličku klisuru i pored Sićevačke klisure i kaže da je to sve zajedno sa građanima izgrađeno, ali u vreme kada je država bila finansijski konsolidovana, fiskalno stabilna, kada je mogla taj novac da uloži.

- To je ono što je meni potrebno, potrebne su mi slike bolnica, pruga, škola, slike uspešne Srbije, ne moja slika. Nije važna slika, važno je šta ko radi, a ako je neko hteo da pokaže poštovanje zbog svega što je urađeno u Nišu, zbog svih fabrika za koje sam pomogao da dođu, zbog svih bolnica, autoputeva, Kliničkog centra, hvala na tome, ali ništa više, niti sam bio, niti sam video poster,  zaključio je predsednik.

- Zadovoljan sam fiskalnom situacijom u Nišu, a zbog nekih ranijih grešaka izdvaja se 9 miliona evra za eksproprijaciju. Važno je da ljudi imaju ideje i da donose što više projekata, a da drže stabilne finansije. Deca ovde će imati bolju budućnost.

- Neko se ponosi prugom, bolnicama, a neko se ponosi batinašima. A mi smo svoje uradili, moje je bilo da čujem narod. Kod opozicije je demokratija tavka da je svaki lider izbačen iz stranke. Kod nas kad imamo nesuglasice, naš demokratski duh nam uvek kaže da nastavljamo zajedno, jer nam je krajnji cilj uspešna Srbija.

Predsednik je pokazao i fotografiju škole u Ražnju, kako je nekada izgledala, za vreme prethodne vlasti.

- U obnovu smo krenuli 2017. godine, ova škola sada izgleda moderno, sa modernom fiskulturnom salom gde sam mogao da vidim kako se deca igraju, rekao je Vučić.

 

 

 

Trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, predsednik Vučić započeo je obilaskom renovirane osnovne škole "Ivan Vušovih" u Ražnju i otvaranjem fiskulturne sale u toj obrazovnoj instituciji.

 

 

Nakon obilaska škole, Vučić se sastao sa predstavnicima svih mesnih zajednica te opštine koja ima ukupno nešto manje od 8.000 stanovnika.

Predsednik će se sutra u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti i prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

 

U nedelju, poslednjeg dana posete Nišavskom okrugu, Vučić će se na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije.

Nakon toga je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

Kako je ranije najavio, Vučić boravi u višednevnoj poseti Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike