Predsednik Srbije u trodnevnoj poseti Nišavskom okrugu: Obilazi osnovnu školu, popodne rezervisano za sastanke i posetu fabrici Jumis (FOTO)

10.12.2021

13:22

0

Predsednik Vučić obilazi Nišavski okrug kako bi razgovarao o daljem razvoju juga Srbije

Predsednik Srbije u trodnevnoj poseti Nišavskom okrugu: Obilazi osnovnu školu, popodne rezervisano za sastanke i posetu fabrici Jumis (FOTO)
vučić (6) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obilaskom Osnovne škole Ivan Vušović u Ražnju započeo posetu Nišavskom okrugu, gde će boraviti tri dana. Predsednika je ispred škole dočekalo rukovodstvo škole i meštani.

Vučić će sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem otvoriti novoizgrađenu halu za fizičko u školi koju pohađa 222 učenika. Radovi na izgradnji hale za fizičko počeli su 2016. godine, a završeni su u novembru ove godine.

Za izgradnju sale Ministarstvo prosvete je izdvojilo 334.555 evra i za opremanje oko tri miliona dinara. Halu će ubuduće osim učenika škole koristiti i sportska društva iz Ražnja.

Osnovnu školu "Ivan Vušović" pohađaju deca iz Ražnja, kao i u izdvojenim odeljenjima u osam sela u okolini. Škola je osnovana 1838. godine, a nosi naziv po sudiji i prvoborcu NOB-a Ivanu Vušoviću. U školi radi 53 ljudi.

Vučić će se danas posle podne sastati sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga, a potom će obići fabriku Jumis.

Predsednik će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac. Predsednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedelju Vučić će se na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Predsednik Vučić najavio je nedavno da će ići u višednevnu posetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike