Vulin: Za proteste neko dobija "masnu donaciju" iz inostranstva i nemaju veze sa ekologijom

06.12.2021

13:00

0

Ministar je rekao da se na protestima širom Srbije okupila 31.000 ljudi

Vulin: Za proteste neko dobija "masnu donaciju" iz inostranstva i nemaju veze sa ekologijom
Copyright Printscreen/Youtube, Ministarstvo Odbrane

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i to da vrhunac skupova, poput onog u subotu, bude demoliranje nečijih stranačkih prostorija, da se premlate ljudi ili zaustavlja hitna pomoć i blokira život.

Ministar je rekao da se na protestima širom Srbije okupila 31.000 ljudi, a da je naprednjaka “bilo više u samoj Areni i oko nje na proslavi 13 godina SNS”.

Prema njegovim rečima, ti građani treba da znaju da za proteste neko dobija "masnu donaciju" iz inostranstva i da nemaju veze sa ekologijom ili životnom sredinom.

"Trebalo bi jasno da kažu - da zalažemo se da Rokfeler fondacija odlučuje u ovoj zemlji, …. hoćemo da Dragan Ðilas bude najbogatiji u Evropi", rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da će protesti uskoro početi da dobijaju političke zahteve, jer je već tražena smena članova REM-a.

Protest u subotu je, kako kaže, građane koštao 1,1 milon evra, a to je novac za koji je oštećen budžet, a mogao je biti iskorišćen za lečenje nekog deteta.

"Bacili smo milion, nikome nije bolje, morali smo da plaćamo za vanredno angažovanje policije", rekao je ministar i dodao da ne može da priča još i o dodatnim troškovima - koliko je koštala roba koja nije stigla na vreme, što su mnogi krenuli preko Rumunije pa nisu plaćali putarinu u Srbiju ...

Vulin je izrazio žaljenje što je u subotu moglo da se čuje i sa koliko gneva su pojedini govorili o žiteljima sela jadarskog kraja koji su došli da se vide i razgovaraju sa predsednikom Srbije.

Ministar je posebnu zabrinutost izneo zbog zaustavljanja kola hitne pomoći, jer je svaka sekunda dragocena za nečiji život.

Naglasio je da svi mogu slobodno da protestuju, ali da se zna gde i da je bitno da se protest prijavi, što se ne čini.

"Napravi protest, okupi se gde hoćeš, zašto kvariš život komšijama", rekao je ministar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike