Lažna podrška lažnim "ekolozima": Dok ćerka ubeđuje narod da se bori za očuvanje prirode, majka Jelene Đoković šefuje energetskoj mafiji!

05.12.2021

13:04

0

Autor: 24sedam

Vera Ristić je vlasnik kompanije "Eko global" i borila se svim silima da bespravno izgradi mini hidroelekrtane i uništi srpske reke i prirodu

Lažna podrška lažnim "ekolozima": Dok ćerka ubeđuje narod da se bori za očuvanje prirode, majka Jelene Đoković šefuje energetskoj mafiji!
mini hidroelektrane - Copyright 24sedam/Profimedia/YouTube

Vera Ristić, majka Jelene Đoković supruge najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, već godinama je na meti pravih ekologa i ljudi koji se bore za očuvanje prirodnih dobara Srbije, a zbog toga što je godinama unazad gradila mini hidroelektrane po našoj zemlji.

U subotu su širom Srbije održani protesti pod izgovorom da su u pitanju "ekološki" razlozi, iako su sva okupljanja podržali i iskoristili opoziocionari na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić. Ulje na vatru prevarenom narodu dolio je Novak Đokovic svojom podrškom “ekološkom” skupu, koji je zet Vere Ristić koja je vlasnik firme "Eko global" i borila se svim silima da bespravno izgradi mini hidroelekrtane i uništi srpske reke i prirodu.

Foto: Printscreen
 

Uprkos tome što je ofšor kompanija Vere Ristić nastojala da izgradi sve ono protiv čega se danas "ekolozi" bore, porodična podrška Đokovića nije izostala demonstrantima koji su se svojski potrudili da građanima Srbije otežaju boravak i kretanje u sopstvenim gradovima.

Novak Đoković je otvoreno na društvenim mrežama podržao protest "ekologa" i naišao na hvalospeve svih opozicionih medija i učesnika protesta. Međutim, na račun Jelenine majke, pa i nje same, na društvenim mrežama se konstantno vodi polemika o poslovima Vere Ristić, koji ni u najmanju ruku nisu naklonjeni ekologiji.

Foto: 24sedam
 

Mišljene građana Srbije masovno se ogleda u komentarima koje ostavljaju Verinoj ćerki, Jeleni Đoković na društvenim mrežama.

"Ima kod nas lepih vrhova, samo pitaj mamu. Licemerno je promovisati ljubav, prirodu i zdrav život, a mama ti urniše sve vodotokove Srbije", "Licemerčine jedne, mama ti uništi pola Srbije mini hidroelektranama. Plaćajte porez!", " Je l' ste to krenuli da vidite u koju reku sledeću da strpate cev?", "Samo dođe mama Vera i svu prirodu lepo uništi #stopMHE", samo su neki od komentara na društvenim mrežama upućenih Jeleni Đoković.

Naime, ofšor preduzeće “Eko-global”, registrovano je za poljoprivrednu proizvodnju, u vlasništvu Vere Ristić, koja je imala samo dva zaposlena i bila registrovana za obavljanje mešovite poljoprivredne proizvodnje, a nakon samo dva meseca ova kompanije je promenila delatnost u proizvodnju električne energije.

Naš portal došao je i do saznanja od Elektroprivrede Srbije  po kojoj tarifi rade, a o tome nastavljamo dalje istraživanje.

Podsetimo, Jelena Đoković se prvi put o poslovanju svoje majke oglasila tek 2020. godine i to putem Instagrama, kada joj je jedna žena postavila pitanje "da li će se konačno oglastiti o mini hidroelektranama koje gradi njena mama".

Jelena je tada odgovorila da je odgovorna samo za sopstvene postupke, te da ne može na druge ljude da utiče svojim primerom. Međutim, ona je nastavila sa lažnim promocijama borbe za ekologiju, dok je njena mama nastavila sa svojim poslovima i uništavanjem iste.

Pitanje koje se postavlja, a što muči i građane Srbije, jeste kako je moguće da se neko čija se majka godinama unazad bavi izgradnjom mini hidroelektrana ne razume u tu materiju, kako je jednom prilikom i sama navela, a razume se u Rio Tinto i očuvanje ekologije preko leđa naroda naše zemlje?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike