Građanske slobode iz ugla Aleksića - kada opozicija tuče, to je u redu

30.11.2021

10:58

0

Deo opozicije što se premišljao, odlučio je izgleda da na izbore, ipak, ne izađe

Građanske slobode iz ugla Aleksića - kada opozicija tuče, to je u redu
bager napad protest1 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Kaže Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke da će "građani morati sami da se brane i izbore za slobodu", najavljujući pri tom nastavak protesta.

Pitanje je samo, zar za to ne služe izbori, koji će biti 3. aprila, da građani na njih izađu i glasaju, te se izbore za slobodu.

Ah da, to „nisu demokratski izbori“, zato su ih bojkotovali prošle godine.

Ali, čekaj, zar nisu zvali evroparlamentarce u pomoć da im izbore učine „demokratskijima malo“ ne bi li ih privoleli da na njih izađu?

Ah da, evroaprlamentarci su bili, ali su se zapravo dogovorili sa Vučićem...

I tako dva meseca je javnost čekala da deo opozicije odluči da li će da izađe na izbore. 

Deo je odavno rekao da će izaći.

Ovaj deo opozicije što se premišljao pa konačno, šta će, stavio Mariniku Tepić za nosioca liste, odlučio je izgleda da na izbore, ipak, ne izađe.

Računaju da će pod parolom brige za ekologiju, protesti na ulicama izazvati vlast, da će napraviti neki pogrešan korak i eto njima uspeha bez izbora.

Uspeh, zato što se oni raduju kada Srbiji nije dobro, to su više puta jasno i glasno poručili, kako u zemlji tako i u inostranstvu. 

Marinika mesecima unazad spominje građanski rat. Otkud to, kakav građanski rat, o čemu ona priča.

Ali sada postaje jasno, građanski rat kojem se nadaju da će izbiti ako dođe do sukoba građana na ulicama. Jedan su već iscenirali.

Kukaju stalno da vlast deli Srbiju. Pa oni je dele, na one koji smeju da budu pretučeni i na one koji tuku, a oni ih dočekuju aplauzima ispred policijske stanice, vode na ručkove i stiskaju levicu kojom su tukli čoveka.

Da nije tužno, bilo bi smešno... Aleksić kaže da je Vučićeva izjava da je bager mogao da ide gde hoće „opasna“, te da huška građane na sukobe, produbljuje mržnju i gura Srbiju u građanski rat.

A nije opasno što su blokirali put? Što huškaju preteći kako će da završe oni koji nisu uz njih, kada oni dođu na vlast.

Takođe, uvereni su u pobedu na izborima, ovo što trenutno prikazuju sigurno je deo predizborne kampanje. 

Dakle, građani treba da glasaju za šta konkretno? Za blokade puteva, za nanošenje teških telesnih povreda, za aplauz onima koji tuku?

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike