Odnose Srbije i Hrvatske dodatno poboljšati i unaprediti: Selaković se sastao sa ambasadorom Biščevićem

19.11.2020

14:52

0

Ministar je takođe izrazio zainteresovanost Srbije za poboljšanje uslova života srpske zajednice u Hrvatskoj

Odnose Srbije i Hrvatske dodatno poboljšati i unaprediti: Selaković se sastao sa ambasadorom Biščevićem
Copyright TANJUG/ RADE PRELIC

U proteklom periodu učinjeni su značajni koraci u pravcu relaksiranja odnosa između Srba i Hrvata, što će se pozitivno odraziti i na odnose dveju država, ocenio je danas ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske Hidajetom Biščevićem.

Selaković je rekao da je neophodno da se odnosi Srbije i Hrvatske dodatno poboljšaju i unaprede, čemu može doprineti intenziviranje političkog dijaloga i konstruktivan pristup rešavanju svih pitanja od zajedničkog interesa.

Prema njegovim rečima, ekonomija je oblast u kojoj dve države beleže primere dobre saradnje, ali postoji veliki prostor za njeno unapređenje.

On je, kada je reč o položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, još jednom istakao da su vrata svih naših institucija otvorena za predstavnike hrvatske manjine i da će biti nastavljene aktivnosti na unapređenju životnih uslova u sredinama gde živi hrvatska zajednica.

Ministar je takođe izrazio zainteresovanost Srbije za poboljšanje uslova života srpske zajednice u Hrvatskoj.

Sa naše strane stoji otvoren poziv ministru inostranih i evropskih poslova Hrvatske Goranu Grliću Radmanu da poseti Srbiju, preneo je Selaković i izrazio nadu da će se ta poseta realizovati u najskorijem periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike