Odluka KOSTT da više ne pokriva troškove struje na severu KiM je najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo

24.11.2021

11:36

0

"Ovo je još jedna u nizu laži i organizovana ujdurma protiv srpskog naroda na KiM"

Odluka KOSTT da više ne pokriva troškove struje na severu KiM je najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo
Valač Youtube printscreen 4 - Copyright Youtube printscreen

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je odluka Kosovskog operatera prenosnog sistema električne energije (KOSTT) da više ne pokriva troškove električne energije u četiri opštine na Kosovu i Metohiji gde većinu čine Srbi najbrutalniji pritisak na srpsko stanovništvo.

"Ovo je još jedna u nizu laži i organizovana ujdurma protiv srpskog naroda na KiM. Dug od 17 miliona evra koji je KOSTT prijavio do decembra 2020. godine je laž, jer je do decembra snabdevanje severa išlo direktno iz Srbije", rekla je Mihajlović.

Navela je da je KOSTT operator prenosnog sistema, a da isporuku krajnjim korisnicima vrši distributer.

"Dakle, dokaza da se ovde radi o potrošnji na severu nema. K OSTT je insistirao na tome da bude operator prenosnog sistema, a na ovaj način pokazuje nesposobnost za tako nešto", istakla je Mihajlović u izjavi za javnost.

Prema njenim rečima, KOSTT se lažno sertifikovao na imovini Srbije, a za čije korišćenje osnov ne postoji.

Mihajlović je navela da je Priština turskom operatoru prodala distributivni sistem, tačnije mrežu koja je u vlasništvu Srbije, te da privremeni organi u Prištini takođe nisu dozvolili rad srpskih snabdevača i distributera, čime je direktno prekršen Briselski sporazum.

"Cilj je da se Srbi ostave bez električne energije i u dugovima. Da se izvrši pritisak na njih i još jednom da im se poruči da nisu rado viđeni u njihovoj lažnoj državi", podvukla je Mihajlović.

Kako je dodala, Priština se za pregovaračkim stolom u Briselu ponaša nekonstruktivno i samo zna da ucenjuje, a rešavanje najvažnijih problema za normalan život građana joj je totalno nebitno.

"Sada je jasno zašto je potrebno što pre formirati ZSO, kako bi Srbi na Kosovu mogli normalno da žive", zaključila je Mihajlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike