Petković: Prištinu ne zanima normalizacija odnosa, barijere i blokade su "njihovo pravo lice"

18.11.2021

16:38

0

Nakon odbijanja Prištine da učestvuje u konstruktivnom dijalogu u Briselu, dolazi do novih jednostranih poteza Aljbina Krtija

Petković: Prištinu ne zanima normalizacija odnosa, barijere i blokade su "njihovo pravo lice"
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je danas da je Priština, najavom da će uvesti nove mere protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, pokazala da je ne zanima normalizacija odnosa.

Petković je u objavi na Tviteru ukazao na to da Priština tim potezom krši sporazum Cefta i potkopava Briselski sporazum.

- Nakon odbijanja Prištine da učestvuje u konstruktivnom dijalogu u Briselu, dolazi do novih jednostranih poteza Aljbina Krtija, čiji saradnici najavljuju novu blokadu za srpske proizvode. Ovim krše sporazum Cefta, potkopavaju Briselski sporazum i pokazuju da ih normalizacija ne zanima, napisao je Petković.

 

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naveo da, dok se Beograd zalaže za inicijativu "Otvoreni Balkan", Priština postavlja nove barijere i blokade i da je to "njihovo pravo lice".

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija, Rozeta Hajdari, najavila je ranije danas mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, zbog "zaštite lokalnih proizvođača od uvoza".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike