Novi Pazar ispratio muftiju - u rodnom mestu sahranjen Muamer Zukorlić

07.11.2021

11:47

0

Potpredsednik Skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić iznenada je preminuo juče nakon što mu je pozlilo

Novi Pazar ispratio muftiju - u rodnom mestu sahranjen Muamer Zukorlić
Zukorlic sahrana Novi Pazar - Copyright Youtube printscreen

Nekoliko hiljada građana na Trgu Gazi Isa-beg Isaković u Novom Pazaru odalo je počast iznenada preminulom potpredsedniku Skupštine i lideru Stranke pravde i pomirenja Muameru Zukorliću.

Na trg je donet tabut Tabut sa telom muftije, koji je na rukama prenet oko 11.40 sati. 

Ispred tabuta su bili članovi najuže porodice Muamera Zukorlića, imami, rođaci i prijatelji, a saučešće je primao otac muftije Mehdija Zukorlić.

Youtube printscreen
 

Posle dženaze na trgu, telo pokojnog muftije prebačeno je u Zukorlićevo rodno selo Orlje kod Tutina gde je sahranjen na porodičnom groblju.

Zukorlićevo telo u grobnu raku spustili su njegov sin i braća.

Zukorliću je pozlilo dok je držao predavanje na Fakultetu za islamske studije. Prebačen je u bolnicu u Novom Pazaru gde je samo konstantovana smrt. Doživeo je srčani udar, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Hiljade vernika klanjalo je u podne namaz, posle čega je usledila dženaza preminulom muftiji. Okupljeni u suzama ističu da je Pazar izgubio velikog čoveka.

 

Youtube printscreen
 

Grad Novi Pazar doneo je odluku da 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića. Opština Sjenica proglasila je trodnevnu žalost, a dani žalosti u ovoj opštini su nedelja, ponedeljak i utorak, od 7. do 9. novembra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike