Dačić predložio kandidate za nadzor medija u izbornoj kampanji

05.11.2021

15:28

0

Dačić je naveo da je u slučaju šestog kandidata za člana ovog tela dogovoreno da se do 26. novembra obave dodatne konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija

Dačić predložio kandidate za nadzor medija u izbornoj kampanji
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić predložio je danas kandidate za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Dačić je predložio kao kandidata Socijalističke stranke Srbije Rada Veljanovskog, iz Koalicije NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije Zdravka Veselinova, iz Srpskog pokreta DVERI Milorada Marinkovića, iz Dosta je bilo Peđu Milosavljevića, a i iz Stranke moderne Srbije Stevana Ristića.

Dačić je naveo da je u slučaju šestog kandidata za člana Privremenog nadzornog tela dogovoreno da se do 26. novembra obave dodatne konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija, nakon čega će biti dostavljen konačni predlog.

On je naveo da je u prethodnom periodu, a u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga, održao konsultacije sa kofasilitatorima Evropskog parlamenta u cilju dogovora o zajedničkom predlogu za šest kandidata Privremenog nadzornog tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike