"Hteli su da ga ubiju posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji" : Brnabić otkrila i zašto su sramno napadali predsednikovog sina

24.10.2021

09:53

0

Autor: M. M.

Premijerka Srbije je navela da je pokušan državni udar

"Hteli su da ga ubiju posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji" : Brnabić otkrila i zašto su sramno napadali predsednikovog sina
press_krizni_stab_20102021_0018 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nadležne službe rade svoj posao, a partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga, izjavila je premijerka Ana Brnabić komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

- Srpska napredna stranka je jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako. Nema zaštićenih! Postoje institucije i, ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara – kaže premijerka TV Pink.

Sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u slučaju afere Jovanjica bio je, ocenjuje ona, pokušaj državnog udara – "najblaže rečeno“.

- Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu – kaže Brnabić.

Cilj ovih medija bio je, ocenjuje ona, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli "šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost".

Podseća na ekonomske uspehe, otvorene fabrike i rast Srbije uprkos pandemiji koronavirusa...

- Sa ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno. Sve je postalo dozvoljeno! Kriminalizuje se mladić, na naslovnim je stranama tajkunskih novina i nedeljnika, pripisuju mu da vodi navijačke klubove, da trguje fudbalerima, da je blizak kriminalnim klanovima, a to je, videli smo prethodnih meseci, jako opasno... Sve ovo usmereno je protiv Vučića - kaže premijerka.

Ističe da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsednika.

- Ceo narativ je bio takav! Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti - zaključila je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike