Mera za unapređenje izbornih uslova: Vlada formirala privremeno telo za praćenje medija

14.10.2021

14:32

0

Autor: N. A.

Nadležnost tela bi bila praćenje medija, konsultacije, izveštaj o primeni pravilnika za RTS i RTV

Mera za unapređenje izbornih uslova: Vlada formirala privremeno telo za praćenje medija
Copyright Pixabay/Tanjug

Vlada Srbije donela je danas odluku o formiranju privremnog tela za praćenje medija, saznaje Tanjug u vladi.


Reč je o jednoj od mera za unapređenje izbornih uslova u Srbiji, koja je dogovorena u međustranačkom dijalogu sa evroparlmentarcima.

Prema tom dogovoru nadležnost tela bi bila praćenje medija, konsultacije, izveštaj o primeni pravilnika za RTS i RTV, davanje mišljenja o radu nezavisnih institucija i njihovim odlukama.

Strategija za rodnu ravnopravnost do 2023. godine

Takođe, na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je Strategiju za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2030. godine čiji je cil prevazilaženje rodnog jaza i ostvarivanje rodne ravnopravnosti kao preduslova za razvoj društva i poboljšanje svakodnevnog života žena i muškaraca, devojčica i dečaka.

Vizija koja se ostvaruje ovom Strategijom je rodno ravnopravna Srbija u kojoj su žene i muškarci, devojčice i dečaci, kao i osobe drugačijih rodnih identiteta ravnopravni, imaju jednaka prava i mogućnosti za lični razvoj, pružaju ravnopravan doprinos održivom razvoju društva i preuzimaju jednaku odgovornost za budućnost.

Strateški okvir od ključne je važnosti za jačanje kapaciteta institucija i organizacija, poboljšanje koordinacije ključnih aktera i podizanje nivoa svesti građana o rodnoj ravnopravnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike