"Srpski svet" je jedina brana "Velikoj Albaniji"

10.10.2021

14:15

0

Autor: N. A.

Premijer Albanije, Edi Rama, je izjavio da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom"

"Srpski svet" je jedina brana "Velikoj Albaniji"
Copyright Printscreen/Youtube, Ministarstvo Odbrane

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom" - da je srpsko jedinstvo jedina brana "Velikoj Albaniji".


- Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere "ujedinjenje Albanije sa Kosovom" ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva "obe strane na uzdržanost".

Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje "Srpskog sveta", onda se ceo region oglasi, a i EU ima šta da kaže", izjavio je Vulin odgovarajući Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom".

- Zato što svi ćute o "Velikoj Albaniji", Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima.

Jedina brana "Velikoj Albaniji" i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje "Srpskog sveta". Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara "Veliku Albaniju", ćutati i kada mi Srbi govorimo o "Srpskom svetu"", poručio je Vulin, saopšteno je iz PS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike