Predsednik Vučić: Nastavljamo dijalog između Beograda i Prištine

06.10.2021

13:25

0

Autor: A. S.

"Naravno da ćemo da nastavimo dijalog, samo prva tema mora da bude ZSO"

Predsednik Vučić: Nastavljamo dijalog između Beograda i Prištine
Copyright Dimitrije Nikolic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa liderima EU i sa Zapadnog Balkana da će biti nastavljen dijalog u Briselu između Beograda i Prištine, ali da prva tema mora da bude formiranje Zajednice srpskih opština.


- Naravno da ćemo da nastavimo dijalog, samo prva tema mora da bude ZSO, baš kao što je to napisano u saopštenju EU - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na samitu EU-ZB na Brdu kod Kranja.

Na pitanje šta je bilo na samitu sa najavljenom temom za ukidanje rominga između EU i ZB, Vučić je rekao da nije danas razgovarao na tu temu sa evropskim komesarom Oliverom Varhejiom, već o evropskom putu Srbije i otvaranju klastera.

Preneo je novinarima da je belgijiski premijer Aleksandar de Krou govorio o tome kako EU najviše ulaže u zemlje ZB, ali da treće zemlje - Rusija, Kina i Turska to mnogo bolje prezantuju od EU.

Vučić je kazao da je izrazio zahvalnost EU na ogromnom novcu i velikim investicijama i na svemu što rade kada je reč o pomoći našoj zemlji.

- Delimično je u pravu, ali ako hoćemo da budemo pošteni, jedan deo odnosa našeg mnjenja prema EU je upravo zbog odnosa prema Kosovu u odnosu na neke druge zemlje u regionu, i to je sasvim razumljivo - naveo je Vučić.

Kaže da su posete Beogradu Angele Merkel i Ursule fon der Lajen bile dobre i da su imale dobre i pozitivne poruke.

- Očekujem pre kraja godine posetu Kirijakosa Micotakisa, kao i više evopskih lidera da dođu u posetu Beogradu - kazao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike