Albanka udata za Srbina "trn u oku" sunarodnicima

05.10.2021

10:20

0

Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali

Albanka udata za Srbina "trn u oku" sunarodnicima
Razija i Slaviša RTS printscreen - Copyright RTS printscreen

U Novom Brdu već nekoliko godina živi Albanka, koja je udajom za Srbina privukla pažnju lokalnih Albanaca koji nisu zadovoljni njenom odlukom. Razija se na to ne osvrće, a o suprugu Slaviši ima samo reči hvale. Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

Bile su potrebne dve godine da Razija savlada srpski jezik i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga. Odlično se slažu, sve poslove na imanju zajedno rade sa ćerkom Marinom i sinom Mihajlom. Ali probleme im stvaraju albanski susedi, izveštava RTS. 

RTS printscreen
Razija Metaj Jović

-Sa svojom familijom nemam nikakvih problema što sam se udala za Srbina, ali komšije Albanci mi prave probleme, kaže Razija Metaj Jović iz Zebinca.

RTS printscreen
Slaviša Jović

-Ovde sam se rodio, ovde volim da ostanem. Koliko mogu se borim, da obezbedim koliko-toliko za decu da nešto imaju, navodi Slaviša Jović.

Kako bi ekonomski ojačali i podržali porodicu Jović, predstavnici Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje iz Parteša prikupili su sredstva i obezbedili građevinski materijal za izgradnju prostorije za proizvodnju sira.

RTS printscreen
Porodična kuća Razije i Slaviše

Jovići kažu da im je ova pomoć stigla u pravom trenutku. U planu im je da završe izgradnju nove kuće, a za to im je potrebno mnogo sredstava, do kojih se bore da dođu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K./RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike