Petković razgovarao sa Lajčakom: Hitan sastanak povodom situacije na Kosmetu (FOTO)

29.09.2021

10:14

0

Autor: I. P.

Nastavićemo razgovore tokom dana, poručio je Lajčak

Petković razgovarao sa Lajčakom: Hitan sastanak povodom situacije na Kosmetu (FOTO)
Copyright Twitter/@MiroslavLajcak

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom, Petar Petković, sastao se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU, Miroslavom Lajčkom.

Prethodno, Lajčak se sastao sa glavnim pregovaračem Prištine, Besnikom Beslimijem.

- Jutros sam imao odvojene sastanke sa glavnim pregovaračima Prištine i Srbije, kako bi razmotrili načine za rešavanje trenutne krize. Nastavićemo razgovore tokom dana, poručio je Lajčak sa Tviter naloga.

 

 

 

Srbi sa Kosova i Metohije, koji su nezadovoljni rasporedivanjem specijalnih jedinica kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, protestuju deseti dan zaredom.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak pozicije su nepromenjene, putevi blokirani, a specijalne snage policije se ne povlače.

Kako prenosi RTS, Srbi su, zbog lošeg vremena, uglavnom okupljeni u šatorima, a kažu da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rešenja.

Inače, od juče je pojačano prisustvo Kfora.

Gradonačelnici četiri srpske opštine na KiM odbili su juče predlog komandanta KFOR-a da se albanski specijalci zamene vojnicima KFOR-a, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, jer bi time, kako navode, sever postao srpski geto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike