Premijerka odgovarala novinarima: Još uvek na stolu tema uvođenja kovid propisnica

25.09.2021

06:20

0

Autor: A. S.

- Moji bratanci su se vakcinisali, pokažite da verujete u to, i da je to bezbedno - poručila je Brnabić

Premijerka odgovarala novinarima: Još uvek na stolu tema uvođenja kovid propisnica
Copyright TV Pink printscreen

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je još uvek "na stolu" tema o uvođenju kovid propusnica u Srbiji i navela da je u Srbiji nešto više od 53 odsto populacije vakcinisano.


- Još uvek je na stolu tema kovid propusnica, koja se, koliko god sam pričala i ovde u Njujorku, koristi da bi se mladi motivisali da se vakcinišu. To nije mera koja će nas zaštiti od zaražavanja, pošto se možete zaraziti i napolju, već je motivišuća mera. Zato apelujem, molim, verujem u građansku solidarnost - rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara posle obraćanja pred Generalnom skupštinom UN.

Kaže da treba da se zapitamo koje su granice individualne lične slobode i šta ona u današnjem svetu u ovim uslovima znači, kao i da li treba preispitati te stvari.

- Nemam odgovor i to je pitanje za filozofe i sociologe, i čovečanstvo će se baviti ovim pitanjima. Mislim i oslanjam se uvek na ličnu odgovrnost i ozbiljnost, na građansku solidarnost. Verujem i dalje u razgovor, edukaciju i apele, trenutno imamo nešto preko 53 odsto populacije koja je vakcinisana, u centralnim gradskim opštinama u Beogradu već 77 odsto vakcinisanih, tako treba i u celoj Srbiji - rekla je ona.

Brnabićeva je navela da kod mladih od 18 do 30 godina starosti ima samo 21,5 odsto vakcinisanih, što je ljudski poražavajuće.

- Moji bratanci su se vakcinisali, pokažite da verujete u to, i da je to bezbedno - poručila je premijerka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike