Milanović vređao Srbe pred sutrašnji praznik, Vulin mu brutalno odgovorio

14.09.2021

17:46

0

Autor: 24sedam

Izvor: Tanjug

Poslovicom besposlen pop i jariće krsti, predsednik Hrvatske komentarisao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Milanović vređao Srbe pred sutrašnji praznik, Vulin mu brutalno odgovorio
Profimedia, Hit Tvit Printscreen

Ministar Aleksandar Vulin ocenio je danas da je predsedik Srbije Aleksandar Vučić dokazao da o ekonomiji zna sve, baš kao što je hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavama dokazao da o Srbima ne zna ništa.

– Nema prečeg posla od objedinjavanja Srba i nema važnijeg posla od očuvanja srpskog identiteta. Zastava, jezik, pismo su obeležja srpskog naroda i sa ponosom ih čuvamo da bi sačuvali nas”, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin hrvatskom predsedniku koji je poziv predsednika Vučića Srbima u regionu da isticanjem srpskih zastava obeleže Dan srpskog jedinstva, prokomentarisao rečima da “besposlen pop i jariće krsti” kao i da ne veruje da vlast u Srbiji nema važnija posla, kao što je ekonomski razvoj.

Pročitajte još:

Vulin naglašava da bi Milanović morao da ima prečeg posla od vređanja nacionalnih osećanja i simbola Srba i pokušaja da se Srbi uplaše i spreče da pokažu svoju nacionalnu pripadnost u Hrvatskoj.

– Mogao bi Milanović da nađe vremena i proveri kako ustaški zločinci dobijaju ulice u Hrvatskoj ili kako u mnogim srpskim selima nema ni puta ni struje, a posebno da objasni zašto je Glavašu, osuđenom ratnom zločincu dodelio činove i ordenje, rekao je Vulin.

– Vučić je dokazao da o ekonomiji zna sve, baš kao što je Milanović dokazao da o Srbima ne zna ništa, poručio je ministar Vulin.

Podsećamo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović je nakon skandalozne izjave da Brus Li ima više veze sa Srbijom od Nikole Tesle, ponovo bahato i nepristojno uvredio sve Srbe.

On je poziv predsednika Aleksandra Vučića Srbima u regionu da isticanjem srpskih zastava obeleže Dan srpskog jedinstva, komentarisao rečima da “besposlen pop i jariće krsti”.

On je sinoć u Pazinu odgovarajući na pitanja novinara da li to doživljava kao provokaciju Srbije rekao da “ne može da veruje” da vlast u Srbiji nema važnija posla, kao što je ekonomski razvoj…”.

Milanović je istakao da Srbija zaostaje u ekonomskom razvoju u odnosu na Hrvatsku, ali je dodao da ni Hrvatska ne napreduje na način kako bi se to želelo.

– Stalno talasanje nacionalnih provokativnih osećaja naprosto ne vodi nigde, rekao je Milanović.

U svom maniru je dodao da je to sve jednom rečju za njega “bezveze” i uz opasku da se tako ne pravi jedna ozbiljna, uticajna i moćna država, kakvu Srbija želi, ali je nije ostvarila.

Upitan da komentariše događaje u Crnoj Gori i jučerašnji boravak patrijarha Porfirija u Jasenovcu, Milanović je kazao da ne zna šta bi rekao, jer on je patrijarh SPC i u Crnoj Gori.

Smatra da ne bez argumenata Crna Gora želi da ima svoju crkvu, ali je dodao da će to teško ostvariti s obzirom da je potrebno i odobrenje Vaseljenske patrijaršije.

Ocenjujući sve to politikom, Milanović je rekao da sa patrijarhom srpskim dok je bio mitropolit u Zagrebu imao korektan i dobar odonos.

Napomenuo je da je njegova prethodnica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku okačila jednu ikonu dobijenu od Porfirija sa čim se on ne slaže, jer smatra da joj nije mesto na zidu na kojem bi trebalo da stoje isključivo hrvatska nacionalna obeležja.

Nada se, kazao je, da ikonu neće morati da miče sa tog zida.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti