Predsednik o priznanju Saše Jankovića: Zahvalan sam mu!

15.09.2021

07:19

0

Ja ne mislim da su hteli da me ubiju, ali im je samo neko dostavljao moj kardiovaskularni karton, kaže Vučić

Predsednik o priznanju Saše Jankovića: Zahvalan sam mu!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo slušao šta je govorio Saša Janković, koji je nedavno otkrio kako su mu iz stranih ambasada nudili da ga sruše. 

– Zahvalan sam mu što je to rekao, i siguran sam da nije slagao. Za to je potrebna višeslojna analiza, ozbiljnijih tu stvari ima koje su izrečene, i koje svedoče o vremenu u kome živimo. Ukazao bih samo na jednu stvar, koja je prirodna i normalna, i ne treba ljude da iznenađuje. Važno je da je gospodin Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici – istakao je Vučić i dodao:

Pročitajte još

-To je veoma važna činjenica. To su direktno predstavnici država koji su to govorili, mislim da znam i koji su. A ja želim da pitam ljude: “A zašto vi mislite da oni hoće da ja budem na vlasti?”. Pa ja neću da uništavamo “strele”, što bih ja bio u njihovom interesu, ako Srbija brže napreduje od ostalih. Što da me vole, pa nisam im iz oka ispao. Mnogo je važna ta njegova izjava za istoriju Srbije – rekao je predsednik.

– Ja ne mislim da su hteli da me ubiju, ali im je samo neko dostavljao moj kardiovaskularni karton. Ali nije strašno umreti, svi ćemo jednom umreti. Mnogo je važna ta njegova izjava za istoriju Srbije. O tome će se pisati za 10, 20 ili 50 godina. Što se mene tiče, dok sam na ovom mestu vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku uvek morate da platite određenu cenu – rekao je Vučić.

Predsednik o izjavama Kurtija: Od ključnog značaja presuda Ivanu Todosijeviću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je za Srbiju od ključnog značaka presuda u trećem stepenu Ivanu Todosijeviću.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara kako ocenjuje najave Aljbina Kurtija u vezi mera reciprociteta prema Srbiji i kako doći do kompromisnog rešenja u situaciji kada Priština odbija da primenjuje dogovoreno iz Briselskog sporazuma, a ne poštuje ni Vašingtonski sporazum, rekao da se trudi da se ne obazire na to.

„Za nas je važno da, koliko je moguće, sačuvamo sigurnost naših ljud na KiM. Zato ćemo videti kakva će biti reakcija na presudu u trećem stepenu Ivanu Todosijeviću.

To je za nas od ključnog značaja“, porucio je on.

Rekao je da treba videti i šta su druge stvari oko poštovanja Briselskog sporazuma, hoće li da urade ili ne.

Da utičete na iracionalne poteze apsolutno je nemoguće. Ne možete da promenite ništa“, zaključio je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike