Najopasnija provokacija i pretnja po srpski narod na KiM: Petković saopštio šta Kurti planira

20.09.2021

20:26 >> 09:35

0

Autor: I.K.

Petković je ukazao da Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma

Najopasnija provokacija i pretnja po srpski narod na KiM: Petković saopštio šta Kurti planira
Aljbin Kurti, Petar Petković, Youtube printscreen, Tanjug/Sava Radovanović

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da u toku sutrašnjeg dana počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozivajući se na informacije koje Kancelarija poseduje.

-Jedini cilj ovakvih neuračunljivih akcija Aljbina Kurtija jeste da izazove provokacije i opasnu destabilizaciju prilika na prostoru Kosova i Metohije i direktno ugrozi mir i stabilnost, istakao je Petković.

pročitajte još

Petković je naglasio da svi treba da znaju da je Kurti čovek koji želi da izazove incidente po svaku cenu, što će stvoriti potpuni zastoj života na severu KiM, koji će trajati sve dok se ne prekine neopravdan napad i ugnjetavanje srpskog naroda.

Ocenio je da je od dolaska Kurtija akcija koju planira da sprovede sutra, a koju je danas započeo postavljanjem dodatne infrastrukture na Jarinju i na drugim administrativnim prelazima, najopasnija provokacija i pretnja po srpski narod na Kosovu i Metohiji.

-Do nje dolazi nakon sramne presude Ivanu Todosijeviću i ona predstavlja očigledni nastavak politike pritisaka, pogotovu u trenutku kada se očekuje trećestepena odluka koja se neće odnositi samo na Ivana Todosijevića, već na ceo srpski narod, što svima treba da bude jasno, istakao je Petković.

On je ukazao da “Kurtijev podli naum” govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom.

Kosovo onlajn printscreen

-Ovim represivnim merama posebno će biti pogođen naš narod na severu Kosova i Metohije, što je i jedan od glavnih ciljeva Prištine, naglasio je Petković.

Ukazao je da se na taj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i da će zato Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine.

-Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti Kurtiju da im se na ovaj način krše prava i ugrožavaju dve najsvetije vrednosti – pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu govora i zato ćemo biti istrajni u zašiti prava srpskog naroda na KiM, naglasio je Petković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti