Građani uznemireni zbog radova u blizini Jarinja, oglasila se kosovska policija

19.09.2021

18:03 >> 18:06

0

Zabrinuti građani sa severa Kosova i Metohije okupili su se na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri

Građani uznemireni zbog radova u blizini Jarinja, oglasila se kosovska policija
Copyright Kosovo onlajn printscreen

Pripadnici kosovske policije blizu administrativnog prelaza Jarinje postavljaju desetak kontejnera, prenosi Kosovo onlajn.

Portal navodi da njihovoj ekipi nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.

Kosovo onlajn printscreen

Veliki broj pripadnika kosovske policije nije dozvolio ni zaustavljanje drugih putničkih automobila, a zabrinuti građani sa severa Kosova i Metohije okupili su se na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa KiM, uznemireni zbog tih dešavanja.

pročitajte još

Naveo je da je u toku dana više građana imalo pitanja u vezi sa “nekakvim kontejnerima” koje su pripadnici kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

-Mi nemamo odgovore iz kosovske policije o čemu je reč, čemu ti potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju, rekao je Todić.

Primetno je da kontejneri još pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom.

Kontejneri u cilju poboljšanja uslova rada policije

Kosovska policija potvrdila je večeras za portal Kossev da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri, navodeći da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, to jest uslova za rad policijskih službenika.

Kosovo onlajn printscreen

U blizini Jarinja pristižu teretna vozila koja prenose kontejnere i opremu u pratnji policije.

pročitajte još

Kontejneri se postavljaju od sinoć na mestu gde je prethodno bio prelaz, koji je ranijih godina u dva navrata bio paljen.

Radovi su i danas u toku, preneo je portal Kossev.

Kod novopostavljenih kontejnera ovog popodneva nalazi se veći broj policijskih patrola – sedam automobila i jedan kombi, a primetno je da su radovi u toku, navodi Kossev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike