Vučić završio sastanak sa Bramercom: Sledi dijalog sa Lajčakom

20.09.2021

12:53 >> 14:04

0

Autor: A.S.

Lajčak će se tokom boravka u Beogradu sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Beogradu

Vučić završio sastanak sa Bramercom: Sledi dijalog sa Lajčakom
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo se sastao sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu.

Kako je ranije najavljeno tema tog sastanka trebalo bi da bude trenutna situacija u vezi sa primenom sporazuma postignuthih u procesu dijaloga Beograda i Prištine i o napretku u pregovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, ali je jasno da će jutrošnji događaji na severu KiM biti glavna tema razgovora Vučića i Lajčaka.

Pročitajte još:

Kako je danas za Tanjug izjavio Portparol EU, Peter Stano Miroslav Lajčak se Lajčak poslednji sati čuo sa političkim liderima na Kosovu povodom aktuelne situacije.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Predsednik se pre sastanka sa Lajčakom sastao sa glavnim tužiocem Mehanizama međunarodne krivične tribunale. Seržom Bramercom.

Vučić je sa Bramercom razgovarao o mogućnostima za unapređenje regionalne saradnje kada je reč o optužnicama za ratne zločine, kako bi 26 godina posle rata i na taj način doprineli pomirenju u regionu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i Bramerc su se saglasili da bi jedan od koraka u tom smeru bila transparentna razmena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Vučić je potvrdio da je Srbija spremna da učestvuje u tom procesu i izrazio želju da glavni tužilac u tome pomogne.

Razgovarano je i o primeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina.

Pročitajte još:

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Lajčak je u Beograd doputovao iz Prištine, gde je boravio tri dana. Kako se navodi, Lajčak će se tokom boravka u Beogradu sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Beogradu, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i civilnog društva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike