24sedam na licu mesta: Komite kamenjem blokirali put za Cetinje na više mesta (FOTO/ VIDEO)

04.09.2021

16:37 >> 18:04

0

Autor: I.Pavlović

Policija tvrdi da se njeni pripadnici nisu oglušili o naređenja

24sedam na licu mesta: Komite kamenjem blokirali put za Cetinje na više mesta (FOTO/ VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Od Podgorice do Cetinja je gotovo nemoguće stići automobilom, jer se na putu nalaze barem tri barikade, a na izlazu iz Podgorice više privatnih automobila blokira saobraćaj.

24sedam/Goran Sivački

Protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS Mila Ðukanovića, blokirali su pomenuti put na više mesta postavljanjem kamenja, automobilskih guma i kontejnera.

24sedam/Goran Sivački

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od stanja na putevima ispred Cetinjskog manastira je trenutno mirno.

I pored toga što su blokirali puteve, protestanti su uglavnom loše organizovani, i nisu sigurni šta će dalje da rade, pominje se i da je među njima došlo do sukoba.

24sedam/Goran Sivački

U pojedinim medijima pojavili su se snimci u čijim opisima se tvrdi da su službenici Uprave policije „prešli kod građana i skinuli uniformu“, Uprava policije Crne Gore izdala je saopštenje u kojem se negira da su se njeni pripadnici oglušili o zadatak.

24sedam/Goran Sivački

– Netačno je da su policijski službenici odbili vršenje službenih poslova i zadataka. Konstatujemo da svi službenici obavljaju planirane poslove i zadatke – stoji u saopštenju UP CG.

Oni od jutros protestuju na Cetinju, kada su srušili zaštitnu ogradu. Komite su kamenicama gađale policajce i ušli u tuču sa policajcima, a kordon je probijen. Policija nije upotrebila suzavac iako je napadnuta.

24sedam/Goran Sivački

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike