Najnovije saopštenje SPC povodom ustoličenja na Cetinju: Nema odlaganja niti pomeranja

04.09.2021

18:34 >> 18:56

0

Patrijarh Porfirije će nakon svečane liturgije uvesti mitropolita Joanikija u tron Svetog Petra Cetinjskog

Najnovije saopštenje SPC povodom ustoličenja na Cetinju: Nema odlaganja niti pomeranja
Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Srpska pravoslavna crkva potvrdila je u programu TV Hram da se ustoličenje mitropolita uvek obavlja u sedištu njegove mitropolije.

-Nema odlaganja niti pomeranja mesta ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i ono će se obaviti sutra u devet časova u cetinjskom manastiru, potvrđeno je portalu Dan u Mitropoliji.

Za učesnike ovog svečanog događaja obezbeđen je organizovan prevoz, a u saradnji sa crnogorskim vlastima biće im omogućeno da dođu do manastira.

– Nema nekog posebnog čina. Patrijarh Porfirije će nakon svečane liturgije uvesti mitropolita Joanikija u tron Svetog Petra Cetinjskog. Na kraju će pročitati odluku Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz crkve.

Prethodno su desetine hiljada vernika dočekale patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija u Podgorici.

pročitajte još

Patrijarh srpski gospodin Porfirije poručio je da smo svi, bez obzira na razlike, u crkvi jedno, te potvrdio da je novoizabrani mitropolit Joanikije dostojan da sedne na tron svetog Petra Cetinjskog.

Na Cetinju su, u znak protesta zbog ustoličenja u Cetinjskom manastiru, postavljene barikade, a mediji prenose da je na Cetinje, verovatno kako bi podržao komite i ekstremisteu  svom naumu da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija, stigao i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike