Beriša optužuje Hodžaja da zloupotrebljava Albance iz Preševa

06.01.2021

11:52 >> 13:05

0

Poziv DPK i uključenje dva poslanika iz Preševa u kosovski parlament zapravo je samo guranje u zapećak i blokadu ovog regiona

Beriša optužuje Hodžaja da zloupotrebljava Albance iz Preševa
Copyright Happy-printscreen

Najavu lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Envera Hodžaja da će ta stranka na svoju izbornu listu uvrstiti i dva Albanca iz Preševa, kao i da će pokrenuti inicijativu da Albanci iz ovog dela Srbije dobiju lične karte i pasoše Kosova, predsednik matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša vidi kao nastavak politike koju su vodili i prethodni lideri DPK Tači i Veselji, zaključivši da je to zloupotreba građana Preševa.

“Ovo ima za cilj zapravo održavanje tenzije u Preševskoj dolini i držanje albanskog naroda na ovom prostoru za taoce. To je ometanje da se ovaj prostor u potpunosti uključi u sve društvene, ekonomske, političke i životne tokove Srbije. Ovaj prostor i građani prevashodno moraju da koriste sve ono što im je već na raspolaganju, da dođu do prosperiteta i zajedničkog života u Republici Srbiji gde i pripadaju”, kaže Beriša za Kosovo onlajn.

Po njemu, poziv DPK i uključenje dva poslanika iz Preševa u kosovski parlament zapravo je samo guranje u zapećak i blokadu ovog regiona i ekonomsko i političko slabljenje ovog prostora.

“Albanska zajednica u Preševskoj dolini se duže vreme zloupotrebljava. Albanci iz ovog regiona imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije i svoja prava i buducnost treba da konzumiraju kroz uključenje u sve društvene tokove u Srbiji, gde žive, rade i pripadaju. Tako da ovaj poziv vidim, nažalost, samo kao predizbornu kampanju i za unutrašnju upotrebu DPK”, porucio je Beriša.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike