Severna Kosovska Mitrovica glasala za gradonačelnika: Zatvorena birčaka mesta, čekamo rezultate (VIDEO)

29.11.2020

07:06 >> 19:47

0

Autor: M. I.

Za predsednika opštine nadmeću se četvorica kandidata

Severna Kosovska Mitrovica glasala za gradonačelnika: Zatvorena birčaka mesta, čekamo rezultate (VIDEO)
Copyright Profimedia

U severnoj Kosovskoj Mitrovici i Podujevu u 19.00 casova su zatvorena birališta za izbor novog gradonacelnika, a glasalo se uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Za predsednika opštine Severna Mitrovica nadmetala su se četvorica kandidata, podseća Kosovo onlajn.

Kandidat Srpske liste bio je Milan Radojević, Dušan Milojević je nastupao kao nezavisni kandidat, a za gradonacelnika su se nadmetati i Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atic iz Pokreta Samoopredeljenje.

Pročitajte još: Glasanje uz primenu epidemioloških mera: Severna Mitrovica i Podujevo sutra biraju gradonačelnike

Ukupno je otvoreno 27 biračkih mesta, na kojima će moći da glasa 23.313 birača, piše Tanjug.

Izbori bez većih problema

Predsednik Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici Slobodan Dimitrijević izjavio je da su današnji lokalni izbori protekli bez većih problema, i da je, prema informacijama koje je dobio od Centralne izborne komisije, sve bilo u najboljem redu.

“Tačno u 19 časova zatvorena su sva biračka mesta u opštini Severna Mitrovica“, rekao je Dimitrijević i naveo da su pomatrači ocenili izborni proces uspešnim i profesionalno odrađenim, bez ijedne greške.

Dimitrijević je zahvalio građanima što su u velikom broju izašli na birališta i obavili svoju građansku dužnost i pored pandemije, kao i svima koji su učestvovali u izbornom procesu, preneo je Kosovo onlajn.

Naglasio je da su tokom izbornog procesa ispoštovane sve epidemiološke mere i da su dva mobilna kovid tima obavila svoj posao profesionalno.

 

Glasali predstavnici Srpske liste

Kandidat Srpske liste Milan Radojević glasao je jutros u Tehničkoj školi “Mihailo Petrović Alas”, a na istom glasačkom mestu glasali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić, Aleksandar Spmairić i ostali članovi rukovodstva te stranke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike